Antena Căutare

Un joc de şah care i-a aparţinut lui Ceauşescu, scos la licitaţie. Din ce este făcut și la cât a fost evaluat - FOTO

Un joc de şah care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu va fi scos la licitaţie de casa Artmark pe 12 iulie, preţul de pornire fiind de 600 de euro.

Un joc de şah care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu va fi scos la licitaţie de casa Artmark pe 12 iulie, preţul de pornire fiind de 600 de euro.

Jocul de şah care a aparţinut soţilor Ceauşescu datează din 1976 şi este de mari dimensiuni, din lemn de nuc, cu intarsii din lemn de fag şi picioare sculptate.

Un joc de şah care i-a aparţinut lui Ceauşescu, scos la licitaţie. Din ce este făcut și la cât a fost evaluat - FOTO

La Snagov, acolo unde se recrea dictatorul, partenerul preferat de şah a fost mai întâi Paul Niculescu-Mizil, apoi Ştefan Andrei, potrivit Artmark.

Acesta din urmă, fost ministru de Externe al României, îşi amintea: „Eram partenerul său preferat de şah, mă bătea des, dar mai câştigam şi eu, iar atunci se enerva. La şeptic fura şepticul”.

În licitaţia din 12 iulie, se regăsesc loturi diverse, între care jocuri de mahjong, crose de golf, trofee de echitaţie şi florete de scrimă.

Artmark propune şi o colecţie de vinuri (a domnului G.F.) din renumite podgorii franţuzeşti şi italiene - colecţie de 79 sticle de vinuri franţuzeşti, 1984-2005, cu un preţ de pornire de 8.500 de euro; şi o colecţie de 37 sticle de vinuri de Burgundia, 1989-2009, cu preţ de pornire de 5.500 de euro.

Doamne, cum e posibil?! Poză cu berea în mână, în mașina Poliției. Fotografiile au devenit VIRALE după ce au fost public... O fantomă a fost filmată în timp ce îngrozea turiștii dintr-un hotel! (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x