Antena Căutare

Cel mai cunoscut ateu din lume: "Nu pot fi sigur ca Dumnezeu nu exista"

Unul dintre cei mai cunoscuti atei din lume, profesorul britanic Richard Dawkins, a recunoscut zilele trecute ca nu poate fi sigur ca Dumnezeu nu exista, transmite Telegraph.

Discutia de la Sheldonian Theatre a venit la sfarsitul unei saptamani in care au avut loc dezbateri aprinse despre rolul religiei in viata publica britanica.

Telegraph afirma ca discutia dintre Dawkins si Williams a provocat un interes major in intreaga lume, fiind transmisa in direct pe Internet. Timp de aproape o ora si jumatate, cei doi au discutat despte "Natura fiintei umane si intrebarea originii lor fundamentale", abordand subiecte precum intelesul constiintei, evolutia limbajului omenesc si a omului.

Publicatia afirma ca, pentru cea mai mare parte a timpului, arhiepiscopul de Canterbury l-a ascultat pe profesorul Dawkins dand explicatii despre evolutia omului, marturisindu-i acestuia, la un moment dat, ca a fost "inspirat" de "eleganta" discursului acestuia.

Surpriza a venit in momentul in care profesoul Dawkins a recunoscut ca este mai putin de 100 la suta sigur de convingerea sa ca nu exista nici un Creator.

Foto: xenlogic.wordpress.com

Martisor-RECORD: 10 kg si 3 km lungime... Marea Britanie: A trait ca barbat timp de 40 de ani fara sa stie ca e hermafrodit!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x