Cerneala vie, invenția viitorului. Te avertizează dacă suferi de boli sau alergii

Noua invenție tehnologică este o cerneală vie cu senzori care să te avertizeze în cazul unei alergii sau a altor probleme de sănătate. Avantajul este că noua substanță te notifică în diverse circumstanțe și este formată dintr-un hidrogel încărcat cu bacterii.

Noua invenție tehnologică este o cerneală vie cu senzori care să te avertizeze în cazul unei alergii sau a altor probleme de sănătate. Avantajul este că noua substanță te notifică în diverse circumstanțe și este formată dintr-un hidrogel încărcat cu bacterii.

Respectivele creații vor fi programate genetic în laborator să se lumineze când intră în contact cu anumite tipuri de chimicale.

Particularitatea acestui mod prin care tatuajele sunt create este că reacționează cu mediul înconjurător.

,,Aceasta este o muncă foarte futuristă, dar ne așteptăm să putem imprima platforme computaționale ce vor fi purtabile.” Hyunwoo Yuk, unul dintre cercetătorii responsabil de acest proiect este foarte încântat de posibilitățile ce urmează să fie exploatate în următorii ani datorită avansurilor tehnologice dintr-o varietate semnificativă de domenii. Momentan, nu se știe însă când vom vedea primele aplicații cu ”cerneală vie”.

Sursa: Playtech

Ultimele știri