Antena Căutare

125 de ani de la nasterea lui Charlie Chaplin! Un polonez si un bulgar i-au furat cosciugul

25 decembrie 1977. Chiar de Crăciun, titanul cinematografiei mondiale, celebrul Charlie Chaplin, părăsea această lume şi lăsa în urmă milioane de fani îndureraţi. Două zile mai târziu, după o ceremonie restrânsă, exact aşa cum şi-a dorit, trupul actorului era înmormântat într-un cimitir din Elveţia.

25 decembrie 1977. Chiar de Crăciun, titanul cinematografiei mondiale, celebrul Charlie Chaplin, părăsea această lume şi lăsa în urmă milioane de fani îndureraţi. Două zile mai târziu, după o ceremonie restrânsă, exact aşa cum şi-a dorit, trupul actorului era înmormântat într-un cimitir din Elveţia.

Pe 1 martie 1978, la nici trei luni de la funeralii, un anunţ a isterizat o lume întreagă: "Mormântul e gol. Coşciugul a dispărut"! Văduva comediantului, Oona Chaplin, era în stare de şoc. Chiar dacă, iniţial, s-a încercat muşamalizarea poveştii, presa a explodat şi zeci de teorii apăreau de la o zi la alta.

Presupunerile cu privire la motivul dispariţiei sale erau pe buzele tuturor. S-a vehiculat ba că Charlie şi-ar fi dorit să fie îngropat în Anglia, ţara sa de origine, ba că ar fi fost evreu şi cimitirul Corsier-sur-Vevey nu ar fi fost bine ales. Niciuna dintre aceste teorii, însă, nu putea fi probată.

După 11 săptămâni, pe 17 mai, autorităţile anunţau că trupul actorului a fost găsit, lângă lacul Geneva din Elveţia. Fusese furat de doi mecanici auto, cu scopul de a cere bani de răscumpărare de la familia lui Chaplin. Polonezul Roman Wardas şi Gancio Ganev, din Bulgaria, aveau în plan să obţină peste 300 000 de lire, dar nu le-a ieşit.

1,8 metri sub beton

"Creierul" întregii operaţiuni, Wardas, a primit o pedeapsă de patru ani şi jumătate de "muncă grea", iar Ganev o sentinţă de 18 luni cu suspendare. Câteva zile mai târziu, corpul lui Charlie Chaplin a fost reînhumat în acelaşi cimitir. De această dată, sub 1,8 metri de beton, pentru a preveni alte incidente.

Deşi pare incredibil, povestea "profanării mormintelor" are şi alte corespondenţe în istorie. În 2001, trupul neînsufleţit al lui Enrico Cuccia, un afacerist considerat părintele capitalismului italian, a fost furat din cavou. Hoţul a cerut atunci 3,5 milioane de dolari, dar a fost găsit, la scurt timp, de autorităţi.

În 1876, un grup de bărbaţi plănuia să îi fure cadavrul lui Abraham Lincoln, cel de-al 16-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Schema nu le-a ieşit, însă, fiind prinşi chiar în timp ce voiau să dea lovitura.

VIDEO Cazul care a indignat o lume întreagă! Un bărbat ţinut în lesă, în mijlocul Londrei!... Cel mai înfocat suporter: De 20 de ani se îmbracă doar în culorile naţionalei...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x