Antena Căutare

Reprezentări ale OZN-urilor în tablouri religioase. Extratereștrii sau Dumnezeu?

Fascinația oamenilor pentru spațiul cosmic și dorința de a cunoaște cu exactitate dacă suntem singurele ființe vii din Univers există dintotdeauna și nu s-a manifestat doar în știință, ci și în artă: picturi, sculpturi și fresce din diferite perioade ale istoriei sunt prline de reprezentări enigmatice.

Reprezentări ale OZN-urilor în tablouri religioase. Extratereștrii sau Dumnezeu?
Extratereștii și-au găsit locul și în tablourile religioase | Descopera

Fascinația oamenilor pentru spațiul cosmic s-a manifestat în picturi din diferite perioade istorice, însă la fel de bine, ar putea fi reprezentări obișnuite ale divinității. De câteva secole, există mai multe picturi care ridică semne de întrebare.

Toate datează din perioade diferite, dar au un punct comun: aparent, incorporează ceva foarte special: în aparență ele reprezintă și obiecte zburătoare care ne aduc aminte de navele moderne.

Citește și: Blonda care a pozat pentru Picasso, dezvăluiri fără perdea! Cum mirosea pictorul și cum a încercat să o seducă. „M-a luat de mână și m-a dus!” - Foto

1. Buna Vestire cu Sfântul Emidius, de Carlo Crivelli

Tabloul pictat de artistul italian în anul 1486, o înfățișează pe Fecioara Maria înainte de a afla că îl va naște pe Iisus. În pictură, este conturată clar o rază de lumină care coboară către trupul Fecioarei, dintr-un obiect rotund suspendat.

Criticii de artă au interpretat prezența acestui misterios obiect drept o reprezentare a lui Dumnezeu, însă pasionații de povești SF au o ipoteză mult mai pragmatică: Iisus ar fi fost creat prin inginerie genetică și implantat în pântecele Fecioarei Maria de către extratereștrii.

Oricât de absurdă ar părea această idee, cert este că discul pictat de Crivelli seamănă izbitor de mult cu un OZN.

Citește și: Arsenie Boca a fost un pictor de renume! A proroocit viitorul pentru toată lumea, dar mai ales, și-a prevestit moarte prin cea mai profundă pictură a lui

2. Fresca din Biserica Mănăstirii din Sighișoara

Pictura din Biserica Mănăstirii din Sighișoara nu are nevoie de nicio explicație: un obiect zburător în formă de disc plutește deasupra unei clădiri în flăcări.

Pe aceeași pictură, a cărei vechime exactă este necunoscută, se află și o inscripție în limba germană, care se traduce astfel:

„Israel, pune-ți nădejdea în Domnul”.

Biserica Mănăstirii se află în vecinătatea Turnului cu ceas din Sighișoara și a aparținut Mănăstirii dominicane, construită în secolul al XIII-lea. Mănăstirea a fost demolată la sfârșitul secolului al XIX-lea, pentru a face loc Consiliului Municipal.

Din vechea mănăstire se mai păstrează doar un coridor. Biserica, în forma ei actuală, datează din anul 1677.

Citește și: „Mă culc doar cu menajere!”. Și-a pictat soția pe patul de moarte, a făcut amor cu femeia care a îngrijit-o și a vrut să se sinucidă! Claude Monet a avut o viață scandaloasă

3. Botezul lui Cristos, de Aert de Gelder


Aert de gelde a pictat acest tabloul în anul 1710, reprezentând un obicet (tot sub formă de disc pe cer), care țintește patru raze de lumină asupra lui Ioan Botezătorul, care îl botează pe Iisus Cristos.

Având în vedere că Gelde a fost ucenicul și lui Rembrandt, unii susțin că acesta ar fi avut acces la arhivele secrete ale Vaticanului și că opera sa ar conține indicii ascunse cu privire la cunoștințe interzie oamenilor de rând, păstrate în arhivele papale.

Citește și: A pictat în agonie și a fost umilit pe patul de moarte! Ștefan Luchian, un destin tragic! „I-am legat pensula de braț. Fața i s-a crispat înfricoşător!”

4. Miracolul zăpezii, de Masolino da Panicale

Pictura de mai sus are la origine o legendă străveche pe care se bazează, conform căreia papa Liberius și un roman înstărit au visat cum Fecioara Maria le-a cerut să construiască o biserică pe una dintre cele șapte coline ale Romei.

Fecioara le-a transmis celor doi că vor ști cu exactitate care este locul potrivit pentru construirea acestei biserici pentru că în acel loc va ninge. Conform legendei, a doua zi- o zi toridă de vară- a nins pe dealul Esquilino, iar cei doi au știut imediat că acela este locul predestinat construirii unei biserici.

În tabloul realizat de Masolino da Panicale este reprezentată scena descoperirii zăpezii, iar formele care par la început a fi norii din care a căzut zăpada încep să semene tot mai tare cu noște nave spațiale, care veghează întreaga scenă..

5. Fresca „Răstignirea”, din Georgia

O frescă bizară, care înfățișează răstignirea lui Critstos, poate fi văzută în Catedrala Svetishoveli din Mtskheta, Georgia. La o primă vedere, imaginea nu pare să aibă nimic ieșit din comun.

Totuși, la o privire mai atentă, se pot observa, în fundal, la stânga și la dreapta lui Iisus, două obiecte zburătoare, care par propulsate.

Imprimantă în loc de frigider. Carnea viitorului, tot mai aproape de realitate. "Are aspectul și textura unei fript... Nicolae Ceaușescu a lăsat un film secret pentru românii din 2080. Ce planuri avea dictatorul pentru următorii 50 de ani?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x