Cercetătorii de la Universitatea George Mason din Virginia, SUA, au efectuat simulări pe computer de până la 28 de ani pe Planeta Roșie, notează Metro.co.uk.
Cine este singura persoană care nu ar rezista să locuiască pe o altă planetă, conform oamenilor de știință: „Nu s-ar adapta”
Descoperirile lor sugerează că numărul ideal de oameni care ar putea să locuiască într-un astfel de mediu neprielnic ar fi, inițial, de 22.
În ceea ce privește tipurile de personalitate, ei au concluzionat că „tipurile de personalitate agreabile se pot descurca cel mai bine pe termen lung, în timp ce nevroticii au arătat cea mai mică capacitate de adaptare”.
Citește și: ”Luna albastră” august 2023. Pe ce dată au loc cele două apariții ale Super-lunii și cum ne afectează
Studiul a presupus că vor fi furnizate resurse pentru supraviețuire și, în schimb, a folosit o modelare bazată pe agenți (simularea ABM) pentru a analiza interacțiunile umane.
„Să formezi o colonie pe Marte este o problemă de inginerie incredibil de complexă. Dincolo de extragerea câtorva minerale de bază și apă, oamenii de pe Marte vor fi dependenți de reaprovizionarea Pământului și de refacerea nevoilor prin mijloace tehnologice, [cum ar fi] împărțirea apei marțiane în oxigen pentru respirație și hidrogen pentru combustibil.
Dincolo de provocările tehnice și de inginerie, viitorii coloniști se vor confrunta și cu provocări psihologice și de comportament uman. Scopul nostru este să înțelegem mai bine interacțiunile comportamentale și psihologice ale lor printr-o abordare de modelare bazată pe agenți (simulare ABM).
Căutăm să identificăm zonele de luat în considerare pentru formarea unei colonii, dar și să propunem o dimensiune minimă inițială a populației necesară pentru a crea o comunitate stabilă”.
Cercetătorii au luat în considerare limitările de inginerie și tehnologia și s-au bazat pe cercetări privind echipele de înaltă performanță în medii izolate și cu stres ridicat, cum ar fi submarine, explorarea arctică, la bordul Stației Spațiale Internaționale, dar și în timpul războiului.
Astfel, cercetătorii au aplicat patru tipuri de personalitate de bază: nevrotic (sensibil/nervos), reactiv (impulsiv), social (energic) și agreabil (prietenos).
Interacțiunile dintre colonizatori cu profiluri psihologice diferite au fost modelate la nivel individual, în timp ce evenimente globale, cum ar fi accidentele sau întârzierile în reaprovizionarea Pământului, afectează colonia în ansamblu.
„Din multiplele noastre simulări și scenarii (până la 28 de ani pământeni), am descoperit că o populație inițială de 22 a fost minimul necesar pentru a menține o dimensiune viabilă a coloniei pe termen lung.
Am descoperit, de asemenea, că tipul de personalitate agreabil era cel mai probabil să supraviețuiască.
Considerăm, spre deosebire de altă literatură, că numărul minim de persoane cu toate tipurile de personalitate care poate duce la o așezare durabilă este de zeci și nu de sute de ani”.
La începutul acestui an, fondatorul SpaceX , Elon Musk, crede că aterizarea oamenilor pe Marte era „posibilă” în cinci ani și „foarte probabilă” într-un deceniu.
„Eu nu omor ființe vii.” Ce a refuzat să facă o mamă vegană pentru fiica ei. Mulți consideră că e un abuz... O femeie, care a dispărut acum opt ani, s-a reîntors și spune că nu a dispărut, de fapt, niciodată. Cum a fost posibil...