Căutare Live

Creatura bizară care a reapărut după 39.000 de ani, în Rusia. Cercetătorii au descoperit ceva unic în gura ei

Pentru prima dată în istorie, cercetătorii au descoperit un urs de peșteră conservat perfect în permafrost-ul din Rusia. Corpul ursului s-a păstrat atât de bine, încât experții au găsit ceva unic în gura creaturii ce a trăit în Epoca de Gheață.

Ursul a trăit în urma cu 39.000 de an și s-a conservat atât de bine în stratul gros de gheață din Siberia, încât încă mai avea toți dinții în gură și chiar și nasul aproape intact, scrie CNN.

Creatura a ieșit la lumină din cauza topirii stratului gros de gheață ce acoperă regiunea. Până acum, toate rămășițele de urși de peștera găsite în lume, au inclus doar fragmente mari de oase, nu și toată dantura.

Urșii de peștera făceau parte dintr-o specie preistorică ce a trăit în Eurasia în urmă cu 300.000 - 15.000 de ani.

Ursul conservat aproape perfect a fost găsit de crescătorii de ren din regiune. Cercetătorii consideră că descoperirea are “importanță mondială”.

“Azi, e primul și singurul specimen de acest fel găsit până acum - un corp de urs întreg, cu țesut moale,” a declarat cercetătoarea Lena Grigorieva, ce susține că ursul era conservat complet, cu toate organele și dinții, scrie CNN. “În trecut, s-au găsit doar cranii și oase. Are o importanță mondială extraordinară.”

La așa ceva nu te așteptai! Tort de burgeri care poate cântări și 30 de kilograme... E dovedit științific! Dragostea ne transformă! Cum se schimbă organismul când ne îndrăgostim...
Prăjitură cu dovleac și aluat turnat. Un deliciu garantat
Printre deserturile cu dovleac cu care ți-ai propus să-i răsfeți pe cei dragi în această...
Horoscopul zilei de 7 octombrie 2022. Balanțele au nevoie de echilibru în viața personală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 octombrie 2022 aduce vești bune pentru nativii din zodia Balanței....
Parteneri
Prăjitură cu dovleac și aluat turnat. Un deliciu garantat
Catine.ro
Ultimele știri
x