Antena Căutare

Credincioșii sunt bucuroși. Începe procesul de canonizare al Părintelui Arsenie Boca

Părintele Arsenie Boca este cu un pas mai aproape de canonizare! Mai mulţi teologi s-au întâlnit, în acest sfârşit de săptămână, pentru a-i verifica minunile săvârşite. Deşi mii de oameni spun că părintele este deja sfânt, Episcopia Hunedoarei şi Devei cercetează amănunţit ca să creadă. Până când Arsenie Boca va fi declarat oficial Sfântul Ardealului, poate dura chiar şi un deceniu

Părintele Arsenie Boca este cu un pas mai aproape de canonizare! Mai mulţi teologi s-au întâlnit, în acest sfârşit de săptămână, pentru a-i verifica minunile săvârşite. Deşi mii de oameni spun că părintele este deja sfânt, Episcopia Hunedoarei şi Devei cercetează amănunţit ca să creadă. Până când Arsenie Boca va fi declarat oficial Sfântul Ardealului, poate dura chiar şi un deceniu.

Mii de oameni sunt convişi de calitatea de sfânt a părintelui Arsenie Boca. La Episcopia Devei şi Hunedoarei nu se analizează, însă, doar minunile părintelui.

Fenomenul Arsenie Boca a luat amploare în ultimii ani. Iar mănăstirea Prislop a devenit cel mai mare loc de pelerinaj din ţară. La sărbătorile mari, peste 30 de mii de oameni ajung la mormântul părintelui şi generează venituri estimate la 25 de milioane de euro anual.

Fenomenul a depăşit, însă, graniţele mănăstirii Prislop. Un sat din Vaslui a ieşit din anonimat, după ce un localnic a adus în cătun o icoană a părintelui, care lăcrimează.

Părintele Arsenie Boca a fost stareţ la Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus, apoi la Prislop. A pictat biserici şi a fost închis de mai multe ori de Securitate. Cei care l-au cunoscut vorbesc despre el ca despre un om cu harul premoniţiei. Părintele Arsenie Boca a murit cu o lună înainte de Revoluţie.

Mută și munții pentru iubitul lor! Horoscopul a desemnat care sunt cele mai pasionale femei!... Ieronim Budac, românul care a fost mâna dreaptă a celui mai temut mafiot din istorie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x