Atunci când alegem un costum de baie ne bazăm, în principiu, pe modelul dorit de noi și pe culoarea preferată. Totuși, o femeie a reușit să uimească oameni din întreaga lume atunci când a dezvăluit faptul că anumite culori ale costumului de baie pot ajuta la salvarea vieții persoanei care se află în apă.
Culoarea costumului de baie poate salva viața unei persoane care se află în apă. Care este explicația
Dornică să ofere un plus de siguranță copilului său care ia lecții de înot, o mamă a decis să cumpere un costum de baie într-o anumită culoare, deloc întâmplătoare. Apoi, aceasta a dezvăluit pe internet „secretul” său și oameni din întreaga lume s-au mirat atunci când au aflat cât de importantă este această alegere, de fapt.
Citește și: Iată de ce trebuie să mergi la înot și iarna! Care sunt beneficiile acestui sport!
Părinții sau profesorii de înot pot fi ceva mai îngrijorați decât de obicei atunci când în mare sau într-o piscină înoată copii mici sau persoane începătoare. Totuși, pentru un plus de siguranță, există și varianta de-a folosi veste speciale, un colac, o plută sau o saltea plutitoare. Totuși, o mamă a stârnit numeroase reacții în mediul online atunci când a dezvăluit faptul că inclusiv culoarea costumului de baie poate face diferența și poate salva viața unei persoane, atunci când este vorba despre o situație de urgență. Pentru a preveni o situație tragică, alegerea costumului de baie trebuie să țină cont, în primil rând, de culoare.
Femeia a explicat faptul că cele mai potrivite sunt culorile deschise, căci acestea sunt cel mai ușor de reperat în undele apei, atunci când cineva este la un pas de înec. Salvatorii pot să observe mult mai ușor un costum galben, roșu sau portocaliu în comparație cu unul verde sau albastru închis, culoarea apei din mare sau dintr-un bazin.
Dezvăluirea mamei a făcut senzație și a devenit virală, stârnind numeroase reacții de la oameni din întreaga lume, arată cei de la mirror.co.uk.
Înotul este unul dintre sporturile preferate ale copiilor. Dincolo de faptul că poate să fie relaxant și distractiv în special pentru cei mici, acesta are și numeroase beneficii pentru sănătate, precum:
-Stimulează dezvoltarea musculoscheletala și totodată previne obezitatea infantilă;
-Crește considerabil aptitudinile motrice ale sugarilor și copiilor. Este demonstrat că bebelușii care participă la cursuri de educație acvatica merg mai devreme în picioare, iar copiii mari care practică înotul devin mai conștienți de propriul corp și de mediu.
-Crește capacitatea pulmonară și rezistentă organismului la efort;
-Asigură consumul eficient al energiei de zi cu zi a copiilor, îmbunătățește calitatea somnului și stimulează poftă pentru alimente sănătoase;
-Reprezintă o bună metodă antistres și de relaxare. Studiile arată că și copiii, încă de la vârstă de sugar, experimentează diverse forme de stres, pe care le exteriorizează prin plâns, crize de isterie, somnolență, enurezis, uneori chiar tulburări digestive și așa mai departe. Sportul și mișcarea în general se număra printre cele mai eficiente metode de a elimină stresul atât la copii, cât și la adulți.
-Înotul întărește imunitatea organismului;
-În plan psihoemoțional înotul crește încrederea în șine, în propriile forțe.
-De asemenea înotul ajută în crearea unor mecanisme de autocontrol și management al fricii, ajutând totodată în înțelegerea și depășirea eșecurilor și obstacolelor. Copiii învață să creadă în reușită personală în ciudă eșecurilor, învață că prin perseverență își pot atinge scopurile și prind gustul competițiilor;
-Prin stăpânirea tehnicilor corecte de înot copiii învață o abilitate ce poate salvă vieți, este utilă în vacanțe sau în diverse locații cu piscină unde merg să se relaxeze, înotul putând deveni chiar un mijloc de relaxare și terapie antistres;
-Educația acvatica este recunoscută că fiind o formă de mișcare ce asigură o creștere normală și dezvoltare armonioasă a organismului;
-Înotul ajută la corectarea unor poziții vicioase ale corpului sau ale coloanei vertebrale, fiind recomandat chiar în diverse patologii alături de kinetoterapie.
Ingredient uman, descoperit în diferite sortimente de pâine. Ce se folosește în procesul de producție... Ce a descoperit un băiat de 9 ani într-o pungă de chipsuri. Imaginile cu descoperirea au devenit virale. Peste ce a dat...