Antena Căutare

Cum arată cel mai în vârstă bărbat din lume, la vârsta de 124 ani. Care e secretul său

Marcelino Abad Tolentino este un fermier din Peru care spune că e cel mai în vârstă bărbat din lume, având 124 de ani.

maini de om batran pe un baston
Marcelino Abad Tolentino este un fermier din Peru care spune că e cel mai în vârstă bărbat din lume, având 124 de ani. | Shutterstock

Bărbatul spune a bătut recordul birtanicului care are 111 ani, arătând actul de identitate în care apare că s-a născut în 1900.

Săptămâna trecută John Tinniswood, în vârstă de 111 ani, a fost numit cel mai longeviv om din lume, după ce a murit Juan Vicente Perez care avea 114 ani. Cu toate acestea, guvernul din Peru demonstrează că cel mai longeviv om din lume este locuitorul lor, Marcelino Abad Tolentino.

Cum arată cel mai în vârstă bărbat din lume, Marcelino

El ar trebui să dețină recordul de cel mai în vârstă bărbat din lume, fiind născut în 1900. El locuiește în Huanuco și este fermier, ducând o viață liniștită.

Citește și: Un bărbat care a ajuns la vârsta de 100 de ani mânăncă în fiecare diminieața doar fast-food. Bătrânul nu renunță la acest obicei

Bărbatul și-a sărbătorit ziua de naștere pe 5 aprilie 2024, când a împlinit 124 ani. Buletinul lui demonstrează că s-a născut în 1900, spre surprinderea tuturor.

Vezi aici mai multe imagini cu Marcelino Abad Tolentino!

De ziua lui, la azilul în care se află, bărbatul a aprimit un tort și mai multe cadouri. El s-a născut într-un sat numit Chaglla, iar azilul în care se află în prezent este în comuna Cochachinche.

Pentru el, secretul longevității este dieta sănătoasă. Bărbatul a povestit că a mâncat sănătos toată viața, iar alimentația lui se bazează foarte mult pe fructe și carne de miel. Un alt detaliu pe care l-a dezvăluit a fost că îi place foarte mult să mestece frunze de coca și face asta destul de des, aceasta fiind una dintre vechile tradiții păstrate în comunitățile din munții Anzi.

Citește și: „Bărbatul cu coarne”, considerat cel mai bătrân om din lume, a murit la vârsta de 140 de ani. Care e motivul pentru care arăta așa

Marcelino Tolentino a rămas orfan la vârsta de 7 ani și nu a mers niciodată la școală. El a locuit la sat și a învățat să cultive pământul, profitând de darurile pe care ni le oferă natura, potrivit spuselor lui.

“În liniștea faunei și florei din Huanuco, Marcelino a dus o viață sănătoasă și liniștită, ceea ce s-a reflectat și în starea lui de sănătate și personalitatea foarte prietenoasă. Asta i-a permis, cu răbdare și putere, să trăiască 12 decenii”, au declarat autoritățile din Peru.

Oficialii din Peru se ocupă să îl înscrie pe Tolentino pentru Cartea Recordurilor ca fiind cel mai în vârstă om din lume și ar putea astfel să bată recordul lui Tinniswood din Marea Britanie. Dacă vârsta lui e confirmată medical, atunci el chiar va fi numit cel mai în vârstă om care a exista vreodată, de vreme ce recordul de până acum este deținut de o persoană care a avut 122 ani.

Citește și: Femeia care a trăit până la 122 de ani a dezvăluit 3 secrete care au ajutat-o să devină cea mai bătrână persoană din lume

Cea mai în vârstă femeie din lume este Maria Branyas Morera, care locuiește în Spania și are 117 ani.

Cuplul inedit care atrage toate privirile. Ea are 177,8 cm, el 91,44 cm. Ce spun despre diferența de înălțime... Un american a renunțat la viața din Michigan și a venit la Țicleni, în Gorj, la aleasa inimii lui! Ce a zis despre soția...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x