Antena Căutare

Cum arată pădurea în formă de chitară pe care un fermier a amenajat-o după ce a decedat soția lui. Cât de mare este

În vasta întindere a Pampasului argentinian, există o pădure neobișnuită, care la prima vedere ar putea părea o simplă adunare de copaci. Cum arată pădurea chitară!

Galerie
Cum arată pădurea în formă de chitară pe care un fermier a amenajat-o după ce a decedat soția lui. Cât de mare este | Shutterstock

Însă, din aer, priveliștea dezvăluie o imagine spectaculoasă: o chitară verde uriașă, sădită cu grijă în mijlocul câmpurilor. Această chitară impresionantă, vizibilă chiar și din spațiu, este opera unui fermier pe nume Pedro Martin Ureta, care a creat-o în memoria soției sale, Graciela Yraizoz.

Cum arată pădurea în formă de chitară pe care un fermier a amenajat-o după ce a decedat soția lui. Cât de mare este

Povestea acestui monument viu începe în anii 1970, când Graciela, iubitoare de muzică și pasionată de chitară, i-a sugerat soțului său să transforme terenul lor într-o operă de artă naturală în formă de chitară. Din păcate, Graciela a decedat în 1977, înainte ca visul său să prindă viață. Îndurerat, Pedro a decis să onoreze dorința soției sale într-un mod unic și emoționant.

Citește și: Povestea emoționantă a primei femei cu sindromul Down care a devenit avocat. Cum arată tânăra

Articolul continuă după reclamă

În anul 1979, împreună cu cei patru copii ai săi, Pedro a început să planteze pădurea care astăzi a devenit un simbol al iubirii și al devotamentului. Pădurea este formată din peste 7.000 de copaci, fiecare ales și plantat cu un scop precis. Chiparosii conturează silueta chitarei și gaura în formă de stea, care reprezintă rozeta instrumentului, în timp ce eucalipții redau corzile chitarei. Împreună, aceste specii de copaci creează un contrast puternic, vizibil de la mare distanță.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Astăzi, pădurea în formă de chitară se întinde pe o lungime de aproximativ 1 kilometru, ceea ce înseamnă că ocupă aproape două treimi dintr-o milă. Această creație nu este doar o mărturie a talentului de peisagist al lui Pedro Martin Ureta, ci și o dovadă a puterii iubirii care depășește chiar și moartea.

Citește și: De ce spun specialiștii că ziua va avea în curând 25 de ore. Ce fenomen neașteptat se întâmplă

Pădurea-chitară a devenit un loc emblematic, admirat de cei care survolează Pampasul argentinian, dar și o sursă de inspirație pentru cei care află povestea emoționantă din spatele acestei opere de artă naturale. Este un exemplu impresionant de cum natura poate fi modelată pentru a păstra vie amintirea celor dragi, transformând un peisaj obișnuit într-un monument de neuitat.

Povestea emoționantă a primei femei cu sindromul Down care a devenit avocat. Cum arată tânăra... A fost numit „Copilul anului”, după ce a inventat săpunul care previne cancerul de piele. Povestea adolescentului de 15 ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x