Antena Căutare

Cum îți dai seama ce gust are vinul, fără să deschizi sticla. Trucul folosit de experți ca să afle dacă vinul e sec sau dulce

Un expert în materie de vineri a dezvăluit ce truc folosește pentru a-și da seama ce gust are vinul, fără să fie nevoie să deschidă sticla.

femeie care se uita la sticla de vin pentru a alege una, intr-un magazin Galerie
Descoperă cum poți alege un vin pe placul tău, fără să deschizi sticla înainte | sursa foto: Profimedia

Dacă nu ai un vin preferat, atunci alegerea unui sortiment poate să fie o sarcină destul de dificilă atunci când te afli la magazin. Un specialist a dezvăluit însă cum poți să alegi vinul pe care ți-l dorești, fără să fie nevoie să deschizi sticla și să îl deguști înainte.

Cum îți dai seama dacă vinul e sec sau dulce, fără să deschizi sticla. Truc simplu și rapid

Cu siguranță te-ai măcar o dată în viață în situația de a-ți fi destul de dificil să alegi ce sticlă de vin vrei să cumperi. Sunt și situații în care, deși era menționat faptul că băutura e dulce, aceasta să aibă, mai degrabă un gust sec sau demisec. Dacă vrei să faci alegerile mult mai ușor și să fii sigur că ai ales sortimentul potrivit, fără să fie nevoie să deschizi sticla înainte, atunci folosește trucul de mai jos, dezvăluit de un expert în domeniu.

Citește și: De ce sucurile sau berea la sticlă au gust mai bun față de cele în recipiente de plastic. Explicația pe care nu mulți o știu

Este vorba despre Carlos Santos, un specialist care a explicat ce truc folosește el pentru a-și da seama ce gust are un sortiment de vin chiar înainte de a-l gusta.

„O întrebare pe care o primim adesea din partea clienților noștri este cea legată de gust și de tipul de vin, adică dulce sau sec. Există un truc care arată răspunsul la această întrebare. Trebuie să te uiți atent pe eticheta de pe sticlă și să vezi ce concentrație de alcool are băutura”, a expălicat Carlos Santos, potrivit celor de la mirror.co.uk.

Omul a luat două sticle de Riesling, una de 7.5% alcool și alta de 12% alcool, ca să arate diferența.

Citește și: Cum să alegeți cele mai potrivite vinuri, în funcție de preparatele servite. Iată câteva reguli de bază

„Regula este cât se poate de simplă: cu cât concentrația de alcool dintr-un sortiment de vin este mai mică, atunci cu atât mai mult acesta este dulce. Explicația constă în faptul că fermentația nu s-a terminat și deci nu a fost consumat tot zahărul din băutură. De aici vine și gustul mai dulce. La sortimentele cu 12% concentrație de alcool, șansele sunt foarte mari să avem de-a face cu un vin sec, căci procesul de fermentație a cnsumat mai tot zahărul”, a explicat expertul.

Așadar, data viitoare când mergi la magazin, chiar dacă e deja menționat „dulce”, „sec” sau „demisec” pe sticla de vin, nu uita să arunci o privire și la concentrația de alcool, ce îți arată un indiciu clar despre gustul respectivei băuturi.

Un bărbat a fost nemulțumit de cum a spălat soția lui vasele, așa că i-a dat o lecție. Ce a urmat... Ce a putut să facă o soacră, chiar când avea grijă de nepoata ei! Mama copilei a dezvăluit totul. Ce a urmat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x