Antena Căutare

Cursurile de actorie ne ajută să ne dezvoltăm imaginația, diplomația și spontaneitatea în relațiile cu prietenii dar și la job

Viaţa e o scenă şi noi jucăm un rol în fiecare zi. Suna cinic, dar cam așa e și nu e nepărat ceva de rău. Noţiunile de bază ale actoriei duc la dezvoltarea imaginaţiei, diplomaţiei şi spontaneităţii şi vă pot fi de folos atât în relaţiile persoanale dar şi la job, cu colegii, ori în discuţiile cu partenerii de afaceri.

Viaţa e o scenă şi noi jucăm un rol în fiecare zi. Suna cinic, dar cam așa e și nu e nepărat ceva de rău. Noţiunile de bază ale actoriei duc la dezvoltarea imaginaţiei, diplomaţiei şi spontaneităţii şi vă pot fi de folos atât în relaţiile persoanale dar şi la job, cu colegii, ori în discuţiile cu partenerii de afaceri.

Drept care, dacă aveți măcar puţin timp liber, aţi putea lua în calcul asemenea experienţă, un curs de actorie, nu ca viitoare meserie ci, ca ajutor pentru cea pe care o aveţi, fie şi doar în familie.

„E important să verbalizezi, să comunici cu oamenii chiar dacă asta înseamnă să porţi o mască”, spune Diana Cavallioti.

Pe Diana Cavallioti o ştiţi cu siguranţă de pe marile scene ale teatrului românesc dar şi din ecranizările de succes care i-au adus faima de-a lungul anilor. A interpretat peste 35 de roluri, a câştigat premiul Gopo pentru cea mai bună actriţă în rol principal, şi a făcut milioane de oameni să râdă la showuri televizate ori prin intermediul scenetelor de comedie.

În spatele zecilor de măşti, stă o femeie de 33 de ani, soţie, mamă a unei fetiţe de un an şi patru luni, şi un om cu o energie debordantă şi de un optimism covârşitor. Predicatorul perfect pentru exerciţii de actorie de bază, utile oricui, oricând şi în orice situaţie.

Un exerciţiu foarte simplu pe care îl puteţi juca în maşină cu copii, oriunde, cu oricine. Este pentru dezvoltarea imaginaţiei. Regulile sunt foarte simple, cineva începe povestea, iar altcineva continuă și tot așa.

Ăsta e genul de exerciţiu care te poate duce pe nişte căi total nebănuite, cumva se combină mințile celor participanți la joc.

Cel de-al doilea exerciţiu pleacă tot de la o temă aleasă întâmplător. Regula este să accepţi replica interlocutorului, dar, în mod discret, să nu fii de acord cu el. Rezultatul? vă dezvoltaţi diplomaţia şi abilitatea de a spune NU într-un mod care să nu-l rănească totuşi pe partenerul de discuţie.

E greu să fii de acord cu cel cu care vorbeşri şi totuşi să schimbi tema. Exerciţiul acesta e bun şi pentru cei care au discuţii de afaceri şi care vor să ducă discuţia în altă direcţie dar să fie totuşi diplomaţi sau în relaţia cu prietenii, când vrei să refuzi pe cineva şi nu ştii cum să-i spui frumos.

Prin al treilea exerciţiu, învăţăm să primim mesajul transmis şi să schimbăm rapid percepţia asupra lui. Este un joc al schimbului de informaţii prin intermediul gândului dar şi al limbajului corpului.

Dacă tu gândeşti ceva acel lucru se va transmite. Mai mult decât limbajul trupului sau ce scoţi pe gură. Ideea e să gândeşti ceea ce faci.

Pe Diana Cavallioti o puteţi urmări începând din septembrie pe scena Teatrului Mic, în Legături Primejdioase, piesă în regia lui Cristi Juncu, unde interpretează rolul lui Madame Merteuil, alături de Florin Piersic Jr.

Un bărbat aflat în stare vegetativă de aproape 11 ani a murit... Două proiectile din Al Doilea Război Mondial au fost găsite pe teritoriul României...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x