Căutare Live

De ce căscăm și ne întindem imediat după ce ne trezim. Ce se poate întampla dacă nu facem asta

Atunci când sună alarma de dimineață, primu lucru pe care obișnuim să-l facem este să căscăm și să ne întindem. Totuși, oamenii de știință au descoperit recent care este explicația acestui fenomen, dar și ce se poate întâmpla dacă nu facem asta.

Trezitul de dimineață este aproape obligatoriu însoțit de căscat și de întins corpul.

sursa foto: Shutterstock

Trezitul de dimineață este aproape obligatoriu însoțit de căscat și de întins corpul. Facem acest lucru uneori fără să ne dăm seama, fiindcă totul a început să facă parte din rutina noastră de zi cu zi. Totuși, care este explicația acestui gest?

Potrivit specialiștilor, primul și cel mai important motiv pentru care facem asta este că ne ajută să ne întindem mușchii și să ne energizăm, dar asta nu e tot!

De ce căscăm și ne întindem când ne trezim

Când dormim, mușchii își pierd din tonus și gravitația atrage lichidele în zona spatelui. Atunci când ne întindem ajutăm mușchii să ajungă la poziția potrivită, dar și la starea de bine.

Atunci când căscăm și ne întindem în același timp, efectul este și mai surprinzător: este reglat fluxul de sânge și acest lucru scade considerabil nivelul de stres, prin reglarea pulsului și a altor funcții din organism.

citește și: Ce li se poate întâmpla copiilor dacă dorm cu gura deschisă. Specialiștii au elucidat misterul | Antena 1

De asemenea, statul prea mult timp într-o singură poziție poate să îți afecteze corpul și să îți dea senzația încordare.

Articulațiile și mușchii tăi se vor simți mult mai bine dacă te întinzi, la scurt timp după ce te-ai trezit din somn. Nu doar că vei avea un tonus mai bun, dar vei ajuta creierul să comunice mai bine cu mușchii din corpul tău, prin întărirea semnalelor pe care acesta le trimite.

citește și: Ce înseamnă când ți-e poftă de murături. Mesajul pe care ți-l transmite corpul nu trebuie ignorat

În plus, nu ai motive să te simți vinovat dacă îți vine să caști, fiindcă acest lucru te poate ajuta să te energizezi și să rămâi treaz, chiar dacă ești extrem de obosit.

Specialiștii ne îndeamnă să vedem gestul de-a ne întinde și de-a căsca precum o resetare a corpului, fiindcă acest lucru ajută sistemul nervos să mai primească o doză de enerie, uneori atât de necesară pentru continuarea sau terminarea unor sarcini, chiar și atunci când suntem extrem de obosiți.

Virsaviya este fetița care s-a născut cu inima în afara corpului. Ce au spus medicii despre condiția ei rară... Momentul emoționant în care o mamă care suferă de demență își recunoaște fiul. Gestul făcut de ea a înduioșat internetul...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri