Antena Căutare

De ce nu e bine să furi mireasa la nuntă. Ce istorie tristă are acest obicei foarte des întâlnit

Furatul miresei este un obicei care poate aduce un pic de farmec întregului eveniment. Totuși, cei care cunosc istoria acestui obicei îl văd ca pe un lucru depășit și spun că e semn rău.

Obiceiul de a fura mireasa este originar de la popoarele migratoare. Pe vremuri, clanurile rivale profitau de nunți pentru a face rău mirelui. Astfel, veneau la nuntă și furau cel mai de preț dar al lui: mireasa.

De ce furatul miresei este considerat un obicei barbar

Acestuia i se cerea o sumă foarte mare ca mireasa să fie din nou liberă. De multe ori, dacă nu era răscumpărată la timp sau negocierea nu decurgea așa cum doreau rivalii, femeia era violată și chinuită.

Pentru a o feri de o tragedie pe mireasă, mirele își ruga cei mai apropiați oameni să-i păzească mireasa. Cei care apărau onoarea femeii erau un fel de cavaleri de onoare.

Articolul continuă după reclamă

Obiceiul exista şi la vechii nobili din Anglia şi nu numai, care în ziua nunţii luau mireasa de la nuntă, o necinsteau şi apoi o returnau mirelui.

Dacă mirele nu voia ca nobilul să îşi bată joc de mireasă, plătea sume mari de bani. E ceea ce se numea dreptul la „primera nocte (prima noapte)”.

Citește și: Un primar s-a căsătorit cu un aligator și tot satul a fost de acord. Cum a arătat ritualul nupțial al celor doi

Dincolo de istoria tristă a obiceiului, organizatorii de nunți consideră că nu e bine ca mireasa să lipsească mult timp de la propria nuntă. Dacă tinerii vor neapărat ca acest obicei să aibă loc, atunci mireasa ar trebui să fie răscumpărată după maxim 15 minute, astfel încât absența ei să nu fie una lungă.

„Această tradiție își poate avea locul la o nuntă doar dacă este un moment bine organizat și gândit de moderator, în așa fel încât mireasa să nu lipsească de la nuntă mai mult de un sfert de oră. Acest timp fiind preconizat pregătirii procesului de răscumpărare. Răscumpărarea trebuie să fie una creativă și nicidecum financiară”, a declarat un wedding planner pentru ea.md.

Cât e darul de nuntă în 2022

În 2022, darul de nuntă se poate calcula după o formulă foarte simplă. Se înmulțește prețul meniului cu 2, astfel că dacă acesta a costat 300 de lei, darul ar trebui să fie minim 600 de lei. Recomandat este să ții cont și de atmosferă, muzică, decor când suplimentezi suma respectivă.

Suma din plic poate să crească în funcție de relația cu mirii. Indicat e ca nașii, frații, părinții și prietenii apropiați să ofere o sumă mult mai mare decât cea dăruită de un invitat obișnuit.

Citește și: Ce a putut să ceară o mireasă surorii sale, chiar cu puțin timp înainte de nuntă! Femeia a recunoscut totul

În cazul în care meniul costă 250 de lei, un invitat simplu poate să lase 400-500 de lei( dublu dacă vine însoțit).

Rudele apropiate tind să lase undeva la 600-700 de lei de persoană, în timp ce nașii le oferă finilor minim 3000 de lei. Părinții pot fi mai darnici, fiecare în funcție de posibilitatea financiară.

Reptila bizară, cu două capete, care a fost găsită în grădina unui bărbat. Ce e și cum arată exemplarul mutant, extrem d... Ce poți să pătești dacă dormi cu aerul condiționat pornit. Puțini știu la ce pericole se expun...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x