Antena Căutare

Gata, s-a aflat! De ce și când au apărut blondele pe Pământ. Ai fi ghicit?

Blondele și femeile cu ochi albaștri au apărut pe Pământ cu aproximativ 11.000 de ani în urmă, în urma unei mutații genetice, cu un scop precis.

Blondele și femeile cu ochi albaștri au apărut pe Pământ cu aproximativ 11.000 de ani în urmă, în urma unei mutații genetice, cu un scop precis.

Mai exact, potrivit unui studiu realizat de cercetători din Japonia, blondele au apărut în timp ce bărbații se aventurau în expediții de vânătoare periculoase și foarte solicitante. Bărbații vânau mamuți, bizoni și reni.

Mulți dintre vânători nu supraviețuiau acestor expediții de vânătoare, astfel că numărul femeilor ajungea să îl depășească pe cel al bărbaților.

Prin urmare, bărbații care se întorceau de la vânătoare aveau mai multe pretendente și le alegeau pe cele care „se deosebeau în mulțime”.

Astfel, din cauza diferenței mari dintre numărul de bărbați și numărul de femei, ar fi apărut această mutație genetică datorită căreia s-au născut primele blonde din lume.

Gata, s-a aflat! De ce și când au apărut blondele pe Pământ. Ai fi ghicit?â

Bărbații erau atrași de femeile blonde cu ochi albaștri, în contextul în care până la apariția lor, oamenii aveau păr închis la culoare și ochi căprui.

Un alt studiu, realizat de antropologul canadian Peter Frost, arată că în Euopa există cinci nuanțe de blond. Frost susține că nuanțele mai deschise de blond au apărut drept consecință a hranei insuficiente din Europa de Nord, unde femeile se bazau pe bârbații care mergeau la vânătoare.

Însă, ulterior, pare că preferințele bărbaților s-au schimbat. Un studiu din 2006, realizat de cercetători din Londra, a arătat că bărbații solicitați pentru cercetare au preferat poze cu brunette și roșcate în detrimental pozelor cu femei blonde.

În plus, un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății a prezis că în următoarele două secole, blondele naturale ar putea dispărea, deoarece sunt prea puțini oameni care poartă această genă.

Bilanţ pentru piaţa mondială de artă în 2018 - Venituri de 15,5 miliarde de dolari... Cel mai mare mormânt din lume este o pădure! Nimeni nu are voie să se apropie de el! Pentru cine a fost creat – Galerie ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x