Antena Căutare

Dovezi arheologice despre branza: a aparut acum 10.000 de ani

Cercetatorii au facut o analiza chimica speciala ce a relevat faptul ca branza a fost fabricata, pentru prima data, in urma cu 10.000 de ani

Oamenii de stiinta sunt de parere ca branza a fost facuta, pentru prima data, in anul 8.000 i.Hr., cu mult inainte de dovezile ramase in istorie, dupa ce oile au fost domesticite. In plus, se crede ca branza a fost descoperita in Orientul Mijlociu sau de triburi turcice nomade din Asia Centrala, in cadrul carora alimentele erau in mod frecvent stocate in piei de animale sau organe, pentru transport.

Cele mai vechi dovezi arheologice ale prepararii branzei, descoperite in morminte ale egiptenilor, dateaza din aproximativ anul 2.000 i.Hr. Branzeturile lor erau foarte sarate si acre. Era nevoie de multa sare pentru a conserva acest aliment in acel climat atat de fierbinte.

In privinta branzeturilor din Europa, cercetatorii au aratat ca nu era nevoie de atata sare, datorita temperaturilor mai scazute, acest fapt facilitand insa dezvoltarea unor mucegaiuri care ofereau gusturi deosebite.

Foto: Hepta

Un barbat din Marea Britanie a murit dansand "Gangnam Style"... Oscar Pistorius, sportivul fara picioare, a intrecut la viteza un cal arab!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x