Însă ce s-a întâmplat recent avea să o surprindă într-un mod excepțional: printre cei care practică acest sport se află și o femeie în vârstă de 72 de ani. Piri Neni, din Brașov, a participat, în urmă cu șapte ani, la un eveniment ținut de Kinga Sebestyen, când a pus pentru prima dată în picioare ghetele Kangoo Jumps. A fost fascinată atunci de acest mod de a face mișcare și practică acest sport de trei ori pe săptămână, deși a trecut de pragul celui de-al optulea deceniu al vieții.
„Pe Piri am cunoscut-o în 2012, când a participat la un eveniment Kangoo Jumps din Brașov. Atunci a pus în picioare pentru prima dată ghetele rebound și a câștigat un premiu special pentru că a participat la toate cele 8 ore din program. Deși era cea mai în vârstă dintre participanți, a fost cea mai activă, chiar dacă era pentru prima dată când făcea acest sport. Am reîntâlnit-o recent, după mulți ani, și am rămas surprinsă să aflu că, deși are 72 de ani, merge de trei ori pe săptămână la Kangoo Jumps. Este într-o formă fizică extrem de bună, se simte extraordinar și spune că acest sport a făcut-o mai sănătoasă, mai plină de viață și i-a întinerit vârsta metabolică cu peste 30 de ani. Zice că se simte ca la 40 de ani. Piri are propriile ghete Kangoo Jumps și participă la evenimentele și din alte orașe, nu doar din Brașov. Este un adevărat exemplu de voință și o admir foarte mult!”, declară Kinga Sebestyen.
Piri nu este singura femeie aflată la vârsta a treia care practică Kangoo Jumps. La orele din întreaga țară vin deseori persoane de peste 50 de ani care au devenit cazuri de prezentare a efectelor benefice pe care acest sport le are asupra sănătății.
Articolul continuă după reclamă
Anul trecut, în Oradea, a fost derulat studiul pilot, KAPO – Sănătate pe Ghete, la care au participat 80 de persoane. Acestea au făcut Kangoo Jumps timp de șase luni, monitorizate de medici, și, la final, s-au constatat îmbunătățirile considerabile ale stării de sănătate. Multe dintre ele aveau diabet zaharat, spondiloză, probleme cu greutatea, cu genunchii, cu coloana. Anul acesta studiul se va derula în 10 noi orașe din țară.
“Echipa KAPO se mută acum în alte orașe din țară și vom ajuta gratuit persoanele cu aceste probleme de sănătate. Avem săli partenere și instructori parteneri în fiecare localitate. Înscrierile se fac trimitând email la [email protected] . Pentru fiecare oraș avem următorii instructori:
Miercurea Ciuc - Sugarka Przibislawsky-Bodo - 0758 610 672
Reghin - Adina Inta - 0745 463 570
Sibiu - Cristina Popa - 0740 687 908
Gura Humorului - Rodica Cozminca - 0759 147 679
Iași - Ilona Niculescu - 0729 147 679
Rădăuti - Rita Anfimov - 0724 202 006
Ploiești - Maria Nica - 0722 633 055
Slobozia - Lucica Bordei - 0721 844 101
Timișoara - Monica David - 0741 776 063
Persoanele acceptate în studiu vor începe pregătirile în luna februarie, în orașele în care locuiesc, declară Kinga Sebestyen”, formator de programe Kangoo Jumps și de acreditare a instructorilor din Europa, deținător record Guinness pentru cea mai mare clasă Kangoo Jumps.
Studiul KAPO – Sănătate pe Ghete este lansat cu sprijinul medicilor Dr. Alin Iova – medic medicina generala, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportiva si lipoterapie, sef lucrari Dr. Dorina Maria Farcas, medic primar recuperare medicala, medicina fizica si balneologie, si Dr. Olivia Ligia Burta, medic primar medicina de laborator, conferentiar la Facultatea de Medicina si Farmacie Oradea.