Antena Căutare

FOTO! Uite cea mai parodiata fotografie din istorie!

Fotograful Joe Rosenthal a reunoscut ca in momentul in care a imortalizat cinci puscasi marini si un infirmier din armata ridicand in aer steagul american, in anul 1945, nu s-a gandit niciodata ca aceasta poza va ajunge una dintre cele mai parodiate din istorie.

23 februarie 1945 a fost o zi mare pentru armata americana: ea a castigat batalia de la Iwo Jima, SUA reusind sa cucereasca in detrimentul Japoniei, insula Iwo Jima. Tot aceasta a fost si ziua in care una dintre cele mai importante fotografii din istorie a fost realizata pe muntele Suribachi.

Joe Rosenthal incerca sa se concentreze pe o alta captura foto, cand a vazut un grup de barbati ridicand steagul american. Asa ca nu a stat pe ganduri si a imortalizat imediat momentul, fara ca macar sa se uite in obiectiv.

Fotografia a devenit nu numai ironizata peste noapte, dar a fost si onorata cu cel mai mare premiu jurnalistic: Pulitzer.

"Ridicand steagul in Iwo Jima" se spune ca este una dintre cele mai reproduse poze din istorie. Si nu neaparat in sensul bun!

Nu rata fotografiile parodiate, mai jos!

Sursa / Foto: usni.org

FOTO! Un barbat s-a tatuat pe tot corpul ca sa arate ca un cadavru... Lituania: Un inginer a creat un roller coaster pentru sinucigasi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x