Imediat după accidentul nuclear de la Cernobîl din 1986, locuitorii oraşului au fost evacuaţi, zona rămânând ca după o scenă dintr-un film de groază – clădiri părăsite, maşini şi utilaje pline de rugină, pământ fără fir de verdeaţă. Există totuşi speranţă după 28 de ani de la tragedie. Natura a dat semne de viață
Într-o serie de fotografii recente publicate pe Internet, se poate observa cum, pământul, ars la vremea aceea, găzduieşte acum câteva fire de iarbă, iar copaci timizi au prins rădăcini printre treptele clădirilor sau pe balcoanele clădirilor. Astfel, peisajul actual de la Cernobâl devine mai puţin sumbru, încercând parcă să acopere urmele unui dezastru de proporţii.
Pe 26 aprilie 1986, cel de-al patrulea reactor al Centralei Atomoelectrice din Cernobâl a explodat la 01:23 noaptea. Deflagrația a fost urmată de contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare.
Toți locuitori permanenți ai orașului au fost evacuați pentru că nivelul de radiație în aria respectivă devenise extrem de periculos. Suprafețe mari din Ucraina, Belarus și Rusia au fost puternic contaminate, numărul evacuaţilor ajungând la 336.000 de persoane.
Citește AICI ce s-a petrecut atunci!
IMAGINI ŞOCANTE! I-a scos un LEMN din picior folosind PATENTUL! "A fost o durere CUMPLITĂ"... Un sportiv cu un singur picior este regele costumelor de Halloween...