- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Se pare că modul în care depozitezi laptele poate avea un impact enorm asupra finanțelor tale. Multe persoane îl pun pe ușa frigiderului, lucru care nu este recomandat. Iată de ce.
Dacă obișnuiești să cumperi multe cutii de lapte, pe care le așezi pe ușa frigiderului, află că nu este locul potrivit pentru acest tip de produs.
Greșeala pe care o faci când pui laptele în frigider
Într-un clip de Tiktok, care conține mai multe sfaturi despre păstrarea laptelui, cel care l-a realizat spune: ”Nu puneți laptele pe ușa frigiderului. Când deschideți, acesta se trage departe de aerul rece, afectând prospețimea.”
Utilizatorul i-a sfătuit pe oameni să „pună laptele în spatele frigiderului pentru ca acesta să reziste mai mult”.
Probabil te gândești că ușa nu stă deschisă mult timp. Ei bine, este adevărat, însă problema o reprezintă faptul că această acțiune se repetă de-a lungul zilei, lucru care crește perioada de timp.
„Într-adevăr funcționează. I-am pus pe al nostru în spate și copiii nu îl găsesc, așa că durează mai mult”, a glumit cineva.
Citește și: Lapte de pasăre ca în copilărie, după rețeta bunicii
Ce se întâmplă dacă ții recipientul cu lapte pe ușa frigiderului
Indicat este să ții închise recipientele cu lapte și să le depozitezi departe de alimentele cu miros puternic, dacă este posibil, pentru că laptele poate capta aceste izuri. Păstrează laptele pe rafturile frigiderului, unde este mai rece, mai degrabă decât în ușile frigiderului, unde temperatura tinde să fie mai ridicată.
Deși recipientul poate încăpea perfect în recipientele ușii frigiderului, temperaturile mai calde pot face ca lichidul să se coaguleze înainte de a-l putea bea. De asemenea, bacteriile potențial dăunătoare cresc la temperaturi mai calde. Cu cât laptele este expus mai mult timp la căldura bucătăriei, cu atât bacteriile vor crește mai repede.
Indicat este ca acesta să fie pus spatele frigiderului, pe un raft aflat la mijlocul aparatului sau jos de tot. Aerul cald se ridică, astfel încât rafturile superioare pot fi cu câteva grade mai calde decât cele inferioare.
În ceea ce privește ușile frigiderului, acestea sunt locul perfect pentru a depozita alimente cum ar fi ketchup, muștar, sos de soia, sos pentru salată, dulceață și băuturi îmbuteliate, ca apa minerală. Aceste alimente, deși au un gust mai bun sau durează mai mult când sunt păstrate la temperaturi scăzute, sunt mai puțin perisabile, ceea ce înseamnă că e mai puțin probabil să se strice rapid.
VIDEO. Camionul Coca-Cola al lui Moș Crăciun a luat foc într-o zonă intens circulată din Capitală. Imaginile au devenit ... O femeie a început să curețe congelatorul bunicilor, care nu mai fusese deschis din 1993. În ce stare a găsit mâncarea...