Căutare Live

Îi mâncăm în fiecare zi, fără să le ştim istoria! COVRIGII şi povestea lor zbuciumată

Îi găsim la orice colţ de stradă, sunt ieftini şi au devenit, în timp, consumaţi la scară largă. Dar câţi ştiu povestea din spatele covrigilor?!

Îi găsim la orice colţ de stradă, sunt ieftini şi au devenit, în timp, consumaţi la scară largă. Dar câţi ştiu povestea din spatele covrigilor?!

Ei bine, totul începe undeva prin anul 600. Discuţii au fost ,şi încă sunt multe, legate de originea lor. Unii spun că germanilor le datorăm astăzi unul dintre cele mai iubite produse de patiserie, alţii le atribuie italienilor tot meritul.

Adevărul îl găsim în lucrarea “Istoria Ştiinţei şi a Tehnologiei”, scrisă de Bryan Bunch şi Alexander Hellemans. Potrivit acestora, covrigii au fost inventaţi în anul 610 de către un călugăr Italian, fiind folosiţi drept răsplată pentru copiii care învăţau rugăciunile.

Micile fâşii de aluat copt, încolăcite, erau denumite simpu “PRETIOLA” ( mici recompense).

Citește mai departe!

Ce se întâmplă dacă bagi un bob de strugure în cuptorul cu microunde? Rezultatele sunt spectaculoase! (VIDEO)... Fugi de ele cât te țin picioarele! Topul celor mai rele zodii...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri