Antena Căutare

Îl vezi mereu, dar nu știai ce înseamnă! Ce indică numărul de pe sticlele de plastic?

Dacă ai privit vreodată atent o sticlăsau un recipient din plastic, atunci cu siguranță ai observat că fiecare are un anumit număr. Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă?

Dacă ai privit vreodată atent o sticlăsau un recipient din plastic, atunci cu siguranță ai observat că fiecare are un anumit număr. Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă?

De obicei, pe fundul sticlelor apare semnul săgeților care fac referire la reciclare. În interiorul triunghiului format de aceste săgeți apare și un număr. Și se pare că semnificația acestuia este deosebit de importantă.

Numărul 1. Apare pe sticlele de apă în general. Arată faptul că sticla se poate reutiliza în siguranță. De asemenea, numărul arată că avem de-a face cu recipiente în care se pot dezvolta bacterii.

Numărul 2. Arată că avem de-a face cu sticle de lapte sau de suc, ce pot fi reutilizate de câteva ori.

Numărul 3. Indică faptul că avem de-a face cu recipiente ce conțin material toxic (detergenți, soluții de curățat etc), motiv pentru care acestea nu se pot refolosi.

Numărul 4. Apare pe sticlele făcut din cel mai sigur material plastic, ce pot fi refolosite cu încredere.

Numărul 5. Indică faptul că este vorba despre alimente sau despre recipiente pentru medicamente. Poți refolosi în siguranță ambalajul.

Numărul 6. Apare de obicei pe ambalajele de la fast food, suporturile pentru ouă și farfurii de unică folosință. Nu trebuie niciodată să le refolosești!

Numărul 7. Apare de obicei pe sticlele de bebeluș sau pe biberoane. Oamenii de știință spun că în compoziția acestor materiale plastice intră substanțe nocive pentru organism, motiv pentru care ar trebui să eviți cât mai mult acest tip de produs.

Citește și:

Din afară ladă de gunoi, dinăuntru visul oricărei familii! Cum arată „căsuța-container” pe care și-o permite oricine!

Doi îndrăgostiți s-au dus să facă o plimbare pe malul mării, dar au trăit șocul vieții lor! Ce fenomen straniu s-a petre... Fotografia incredibilă surprinsă în timpul atentatului de la Londra. Detaliul care a șocat o lume întreagă a devenit vir...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x