Înghețata ”cool”, cu lavandă și cărbune: VEDETA VERII! Gelateriile vând înghețată cu arome inedite și spun că sunt 100% naturale

Cel mai răcoritor desert ne atrage vara asta cu arome îndrăzneţe. Pe lângă îngeţata clasică de vanilie şi ciocolată, în vitrine a apărut cea cu arome de cărbune şi cocos, lavandă, busuioc şi chiar votcă.

Baza este tot laptele, dar se adaugă ingrediente naturale, promit patronii de gelaterii artizanale. Copiii sunt îndrăgostiţi de îngheţata cu gust de gumă de mestecat.

„Avem arome precum afine cu lavandă, lămaie si busuioc, mure si busuioc, castravete și lime, portocale si vodcă”, spune reprezentantul unei gelaterii.

Cea cu votcă nu este recomandată şoferilor. Vedeta verii, care atrage prin nuanţa închisă, dar şi prin ingrediente, este Onixul. Clienţii sunt uimiţi când află că este o îngheţată pe bază de. cărbune şi cocos.

Toate sortimentele sunt sută la sută naturale, spun cei care o prepară. Adică, fără aditivi şi coloranţi. Dar calitatea se reflectă în preţ. Nouă lei pentru o cupă.

Gelateriile artizanale, făcute după modelul celor italieneşti, sunt acum la tot pasul, spre deliciul clienţilor. Când vine vorba despre gust şi culoare, apare inovaţia.

Copiii sunt îndrăgostiţi de cea albastră, cu aromă de gumă de mestecat

O singură cupă costă trei lei. Chiar şi îngheţata cu arome clasice este un răsfăţ, pentru că reţeta a fost reinterpretată. Conţine ciocolată belgiană topită şi vanilie din păstăi aduse tocmai din Madagascar.

Deşi în ultimii ani, consumul de îngheţată a crescut în România, suntem cu mult în urmă faţă de alţi europeni. Un român consumă anual un kilogram de îngheţată, în timp ce un italian ajunge la 15, iar un suedez este şi mai pofticios. Consumă, în medie, 17 kilograme într-un an.

Ultimele știri