Antena Căutare

„Rușine!”. Kana Jambe, cu un „manelist burtos, în maiou alb” în prim-plan, a cântat la gala Gopo, în fața elitelor cinematografiei din România. Video

Un „manelist burtos, în maiou alb” alături de alți maneliști din formația Kana Jambe manageriată de Dan Bursuc au cântat la gala premiilor Gopo, marți, în fața unora dintre cei mai mari actori și cineaști ai României, la Teatrul Naţional din Bucureşti. Momentul a determinat mai multe personalități să părăsească sala și a stârnit controverse pe rețelele de socializare.

Un „manelist burtos, în maiou alb” alături de alți maneliști din formația Kana Jambe manageriată de Dan Bursuc au cântat la gala premiilor Gopo, marți, în fața unora dintre cei mai mari actori și cineaști ai României, la Teatrul Naţional din Bucureşti. Momentul a determinat mai multe personalități să părăsească sala și a stârnit controverse pe rețelele de socializare.

Mai exact, trupa de manele Kana Jambe, cu Alex Kojo și Lexo - unul dintre ei fiind îmbrăcat în maiou, a interpretat două melodii - „Romanian Rapsody”, un cover după piesa „Bohemian Rapsody” a trupei Queen, și o manea din repertoriul propriu.

În momentul în care trupa de manele Kana Jambe a început să cânte la gala Gopo, mai mulți actori s-au ridicat și au părăsit sala, în timp ce alții au rămas pe durata reprezentației, aplaudând stânjeniți la final.

„Nu pot să girez cu prezența mea un asemenea moment”, a spus Iulia Lumânare, una dintre actrițele care s-au grăbit să părăsească sala.

După momentul formației Kana Jambe la Gopo, au apărut reacții negative pe platforma de socializare Facebook.

„În seara asta am trăit un moment rușinos. Eram în fața televizorului, dar tot rușine am simțit. Să ai pe scena Teatrului Național din București derularea premiilor Gopo, un festival de elită, în sala mari scenariști, regizori, producători, oameni de televiziune, mari actori ai țării și să asculți un burtos în maiou alb (căruia îi mai lipsea doar grătarul!), cântând manele… e total rușinos! Această asociere a primei scene a țării, TNB, cu Gala Premiilor prestigiosului Festival de renume internațional, Gopo, și actul de subcultura creat, îmi lasă un gust amar și mă oripilează”, a scris Aurelian Temișan pe Facebook.

Kara Jambe este o trupă manageriată de Dan Bursuc, cel care are o apariție scurtă în filmul „Soldații. Poveste din Ferentari”. Controversatul film al Ivanei Mladinovic a fost premiat marți seară la Gopo pentru „cel mai bun debut”.

Reprezentanții organizatorilor susțin că momentul susținut de Kana Jambe a făcut parte dintr-un context mai larg, în care filmele „Moromeții 2” și „Soldații. Poveste din Ferentari” au fost parodiate în scheciuri filmate și proiectate în cadrul galei, potrivit libertatea.ro.

În februarie, proiecția filmului „Soldații. Poveste din Ferentari” la Muzeul Țăranului Român a fost boicotată de persoane care au protestat atât în fața muzeului, cât și în interiorul sălii unde a rulat pelicula. Unul dintre protestatari a scos la un moment dat un telefon pe care a pus manele.

La gala Gopo din acest an, filmul „Moromeţii 2", regizat de Stere Gulea, produs de Tudor şi Oana Giurgiu, a fost marele câştigător, obținând trofeul inclusiv la categoria „Cel mai bun film de lungmetraj”.

Guma de mestecat cumpărată cu cinci lei a fost vândută la licitație cu 390.000 de lire sterline. Sir Alex Ferguson meste... L-ai folosi sau te-ai închina la el? Acesta este cel mai scump parfum din lume. Este o adevărată operă de artă – Galerie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x