Antena Căutare

Locul adorat de români care oferă până la 30.000 euro să-ți cumperi o casă. Cum poți obține banii

Poți primi până la 30.000 de euro dacă vrei să îți cumperi o casă în acest loc. Iată care sunt condițiile!

Locul adorat de români care oferă până la 30.000 euro să-ți cumperi o casă. Cum poți obține banii Galerie
Locul adorat de români care oferă până la 30.000 euro să-ți cumperi o casă. Cum poți obține banii | Profimedia

Autoritățile din Toscana, Italia, oferă până la 30.000 de euro celor care vor să se mute în orașele din regiune, unde populația este în scădere. Scopul este revitalizarea comunităților rurale, afectate de migrarea locuitorilor în marile orașe, notează euronews.com.

Citește și: Afacerea fabuloasă cu care un tânăr din Arad reușește să facă bani în țară și străinătate. Produsul este la mare căutare

Cum să câștigi 30.000 de euro ca să te muți în Toscana

În toată Italia, orașele și satele din zonele rurale se confruntă cu o criză demografică. Pe măsură ce rezidenții se mută în marile orașe pentru oportunități mai bune de angajare, comunitățile mici rămân cu suprafețe întregi de case abandonate, în timp ce afacerile se închid, mai transmite sursa citată.

Articolul continuă după reclamă

Recent, consiliile locale au venit cu diverse soluții pentru a crește populația în zonă, inclusiv vânzarea proprietăților cu doar un euro. În Toscana, în schimb, autoritățile au ales să plătească oamenii pentru a se stabili în comunitățile aflate în dificultate.

Prin noul sistem, numit „Reședința la munte 2024”, solicitanții vor primi între 10.000 și 30.000 de euro pentru a cumpăra o casă. Aceasta trebuie, însă, să fie situată într-un oraș de munte cu mai puțin de 5.000 de locuitori. În Toscana sunt 119 astfel de localități.

În plus, contribuția financiară nu poate depăși 50 la sută din costul de achiziție și de renovare a imobilului.

„Munții Toscanei sunt teritorii de o frumusețe unică, cu sate care trebuie redescoperite, dar care suferă de scădere demografică. Decizia de a locui într-una dintre aceste comunități este și o provocare, dar și o oportunitate, în special pentru tineri, precum și o șansă pentru o nouă viață”, a precizat Stefania Saccardi, vicepreședintele regional al Toscana, potrivit euronews.com.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cine este eligibil pentru această subvenție

Solicitanții trebuie să fie cetățeni italieni sau cetățeni ai unui alt stat al Uniunii Europene sau cetățeni din afara UE care dețin un permis de ședere de cel puțin zece ani.

De asemenea, aceștia trebuie să fie înregistrați ca rezidenți într-un oraș italian, dar să nu locuiască într-o comunitate montană (așa cum este clasificat de Institutul Național de Statistică din Italia).

Aplicațiile pot fi depuse folosind formularul online de pe site-ul web al Regiunii Toscana și trebuie depuse până în 27 iulie, ora 13:00, mai transmite sursa citată.

Citește și: Cât a ajuns să coste o vacanță în Bulgaria, Grecia sau Turcia în 2024. Suma pe care trebuie să o plătească o familie cu un copil

O mireasă a avut o cerință inedită pentru viitorul soț înainte de nuntă: „Mi-era teamă...” Cum au reacționat internauții... Fructul banal care te ajută să te bronzezi rapid și uniform. Mulți îl consumă fără să îi cunoască beneficiile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică Vineri, 28.06.2024, 11:19
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x