Antena Căutare

Minune a naturii, pe cale de dispariție din cauza turiștilor. Strigătul de ajutor al activiștilor

Minunea naturală, care se află în Parcul Național Olimpic din statul Washington, este pe cale să dispară. Din cauza turiștilor care o vizitează, dar nu o protejează, a început încet-încet să se deterioreze.

Galerie
Arborele Vieții este pe cale să dispară din cauza neglijenței turiștilor | Shutterstock

Arborele Vieții este un molid Sitka străvechi ce se înalță pe plaja Kaloch din Forks, Washington, sfidând legile gravitației și ale naturii. Râul din apropiere îi erodează pământul, amenințând să-i pericliteze structura. Aceasta nu este singura cauză a deteriorării situației Arborelui Vieții.

Și turiștii contribuie la dispariția sa lentă, dar sigură. Aceștia nu iau în calcul faptul că, din cauza comportamentului lor, Arborele Vieții ar putea dispărea în scurt timp.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Minune naturală, în pericol. Ce semnal de alarmă trag ecologiștii

Articolul continuă după reclamă

Molidul străvechi a fost lăsat să atârne între două stânci. Astfel se formează o peșteră cu acoperiș natural în care încape o persoană. Imaginea rară este uluitoare și atrage tot mai mulți turiști.

Citește și: Iluzie optică virală! Crezi că găsești leopardul din imagine? Unde se află felina, de fapt. Iată răspunsul

Aceștia profită de peisajul spectaculos și se cațără pe rădăcinile suspendate ale arborelui pentru o fotografie de neuitat. În acest fel dăunează molidului ale cărui rădăcini mai sunt doar foarte puțin înfipte în stâncă. Dacă turiștii vor continua să se cațere pe rădăcinile expuse, Arborele Vieții va pieri.

Autoritățile și activiștii au pornit într-o misiune de salvare a locurilor protejate prin lege. Ei vor și să îi responsabilizeze pe oameni, astfel încât să pornească în drumeții sau să exploreze minunățiile naturale fără să adugă daune mediului înconjurător.

Citește și: „Arborele vietii”, prezentat la Festivalul de Film Anonimul

Imaginea minunii naturale care mai atârnă de „un fir de viață” trage un semnal de alarmă în privința comportamentului omului care dăunează mediului înconjurător. Turiștii nu mai țin cont de măsurile luate pentru protejarea locurilor pe care le vizitează, bucurându-se doar de momentul prezent. Ei nu realizează importanța conservării locurilor protejate de lege și nici cea a moștenirii pe care ar putea să o lase generațiilor viitoare.

Isteria postărilor cât mai spectaculoase din mediul online îi împing la gesturi care dăunează mediului înconjurător, dar și propriei vieți. Ei recurg la fapte care să le aducă notorietate în mediul virtual, fără să ia în calcul pericolele la care se supun.

Citește și: Miracol în România! Apele apar și dispar în mod misterios, de câteva ori pe an. Locul a devenit rezervație naturală

Conform unei publicații mondene, Organizația Sustainable Travel International subliniază că acțiuni precum părăsirea traseelor marcate, impactul asupra solului și vieții sălbatice, aruncarea gunoaielor în locuri neamenajate și alte comportamente dăunătoare pot cauza deteriorarea semnificativă a ecosistemului.

Postările din mediul online privind aceste semnale de alarmă au adunat rapid comentarii care mai de care mai acide la adresa turiștilor. Oamenii sunt de părere că ar trebui impuse amenzi pentru cei care se cațără pe rădăcinile arborelui.

De asemenea cred că ar trebui să fie îngrădit, astfel încât să nu mai poată fi atins și chiar să fie închis parcul o dată la doi ani pentru a permite plantelor să se regenereze. Tot ei susțin că omenirea nu mai are respect pentru natură și că, în cele din urmă, aceasta își va cere drepturile.

Creatura bizară care a fost văzută când s-a ascuns în nisip, pe plajă. O femeie a împins-o, în timp ce o filma. Ce a urm... O mamă folosește o lumânare ca să-și țină copiii cuminți pe scaune, atunci când mănâncă toți la masă. Trucul i-a „salvat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei Vineri, 15.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x