Antena Căutare

NASA vrea sa amplaseze o baza spatiala pe fata nevazuta a Lunii

Baza NASA, care se doreste a fi permanenta va fi folosita ca o pista de lansare pentru viitoarele expeditii de explorare a planetei Marte, relateaza Mediafax, citat de RTV.net.

Agentia spatiala americana vrea sa se foloseasca de campurile gravitationale din spatele Lunii pentru a putea “parca” in acea zona viitoarele nave si baze stelare. Noua baza spatiala permanenta se va afla la o distanta de 445.788 de kilometri de Terra. Prin comparatie, actuala Statie Spatiala Internationala (ISS) se afla la o distanta de circa 370 de kilometri de Terra.

Pentru a fi construita aceasta baza cercetatorii si inginerii de la NASA trebuie sa rezolve o serie de probleme, precum protejarea astronautilor de radiatiile solare si reaprovizionarea bazei.

Publicatia Orlando Sentinel afirma ca NASA va folosi probabil echipamente ramase de la construirea actualei ISS si va utiliza rachete din gama Space Launch System pentru a lansa viitoarele vehicule spatiale.

Proiectul sistemului de lansare se afla in faza de executie, are un cost estimat la 3 miliarde de dolari pe an si va fi finalizat in 2017. NASA are in plan sa inceapa construirea viitoarei baze lunare la doi ani dupa aceea.

Foto: nineplanets.org

Cine mai scrie, in ziua de azi, despre ispravile unui pianist???... Telescopul Hubble a fotografiat cea mai indepartata zona a Universului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x