Antena Căutare

O cățelușă care a dispărut în 2023 a fost găsită abia acum la 3000 km de casă. Cum a reușit micuța să se întoarcă la familie

Povestea cățelușei care s-a pierdut în California i-a înduioșat pe internauți. Micuța a dispărut în vara anului 2023 și a fost găsită recent teafără și nevătămată. Iată cum și unde a fost găsită.

Colaj Mishka și stăpânii ei
O cățelușă care a dispărut în 2023 a fost găsită abia acum la 3000 km de casă. | Facebook

Mishka, un metiș din rasa terrier din California, a dispărut de acasă în vara anului trecut și a fost găsită tocmai acum la o distanță de aproximativ 3 000 de kilometri de localitatea în care trăia alături de stăpânii ei.

Iată cum a avut loc întâmplarea emoționantă și cum a fost posibil ca stăpânii ei să o găsească la o distanță atât de mare de timp.

Citește și: Patrocle a fost văzut pentru prima dată la 17 zile de la dispariție: „Cel mai frumos mesaj cu cea mai frumoasă poză din lume”

Cum a fost găsită cățelușa dispărută

Mishka a fost găsită de un un localnic în suburbiile din Detroit, la o distanță de aproximativ 3 000 de kilometri de casă, care a decis să sune la poliție pentru că a văzut-o fără stăpân.

Cățelușa a fost dusă într-un adăpost de animale, unde angajații de acolo au descoperit faptul că aceasta avea microcip implantat prin intermediul cărora au reușit să îi identifice stăpânii.

Conform AFP, stâpânii cățelușei din San Diego erau chiar în vacanță într-o zonă destul de apropiată de locul în care micuța a fost văzută de localnicul care a reușit să o salveze de pe stradă.

Familia a rămas uimită când a aflat că Mishka a fost găsită atât de departe de casă, dar totuși atât de aproape de locul în care se aflau la momentul respectiv.

Astfel, familia s-a reunit după 10 ore de mers spre Michigan, unde micuța îi aștepta cu nerăbdare.

"Aceasta este o poveste pe care Hollywood-ul ar dori să o spună", este declarația pe care a făcut-o adăpostul prin intermediul unei postări de pe Facebook.

Citește și: Recompensa pentru cel care îl găsește pe Patrocle a crescut la 4000 de lei. O asociație cunoscută s-a implicat pentru a mări suma

Iată imaginile cu norocoasa cățelușă și familia ei!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De ce este importantă microciparea câinilor

Microciparea este o procedură extrem de importană și utilă pentru protejarea câinilor noștri pentru că oferă posibilitatea ca aceștia să fie identificați într-un mod extrem de simplu prin scanarea microcipurilor acestora.

Un microcip este un dispozitiv mic, de dimensiunea unui bob de orez, implantat chiar sub pielea câinelui. Microcipul conține un cod unic, care poate fi citit cu ajutorul unui scanner special.

În România, informațiile importante precum numele stăpânului și numărul de telefon sunt stocate în baza de date a Registrului de Evidență al Câinilor cu Stăpân. Aceste informații vor apărea pe scannerele speciale atunci când un câine este microcipat, doar dacă medicul veterinar care s-a ocupat de implantarea microcipului îl va înregistra în baza de date menționată anterior.

Este important să verificați dacă microcipul câinelui dumneavoastră este activ și dacă informațiile sunt corecte pentru a evita problemele care pot apărea în caz că vă pierdeți patrupedul.

Totodată, este important să vă asigurați de faptul că medicul veterinar a înscris în baza de date câinele dumnevoastră, accesând Portalul identificării și înregistrării animalelor de companie și introducând codul unic al cipului pe care câinle dumneavoastră îl are implantat.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale microcipării câinilor este că poate ajuta la reunirea câinelui cu stăpânul în cazul în care acesta se pierde sau este furat. De cele mai multe ori, câinii fără microcip pot fi mai greu de identificat și de returnat proprietarului lor sau chiar imposibil.

Microciparea este o dovadă clară a proprietății asupra câinelui și poate ajuta la rezolvarea disputelor legate de custodie. Totodată, prin microcipare este posibilă prevenirea comerțului ilegal cu animale de companie.

Prin identificarea fiecărui câine, autoritățile pot verifica modalitatea în care acesta a fost obținut și pot lua măsuri împotriva traficului de animale.

Citește și: Patrocle, cățelul dispărut pe care îl caută zeci de bucureșteni. Unde a fost văzut ultima oară

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Cum arată femeia care are tot corpul acoperit cu tumori. Medicii au operat-o de 24 ori pentru a o ajuta| GALERIE FOTO... O tânără a ales să trăiască precum un câine. Cum arată o zi normală din viața ei. Imaginile au devenit virale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x