Antena Căutare

O femeie de 85 ani, supraviețuitoare a cancerului, spune secretul pentru o viață lungă și împlinită. Cele 5 reguli de aur

O femeie în vârstă de 85 ani, mamă, bunică și supraviețuitoare a cancerului, a dezvăluit secretele care au ajutat-o să aibă o viață lungă, fericită și plină de motivație.

un barbat si o femeie care rad
O femeie în vârstă de 85 ani, mamă, bunică și supraviețuitoare a cancerului, a dezvăluit secretele care au ajutat-o să aibă o viață lungă, fericită și plină de motivație. | Shutterstock.com

O femeie în vârstă de 85 ani, mamă, bunică și supraviețuitoare a cancerului, a spus cele cinci reguli care au ajutat-o să aibă o viață lungă, fericită și plină motivație.

Citește și: Un bărbat a păstrat o piatră ani de zile. Credea că este aur, însă s-a dovedit a fi ceva mult mai valoros

O femeie de 85 ani, supraviețuitoare a cancerului, spune secretul pentru o viață lungă și împlinită. Cele 5 reguli de aur

În Japonia, există un concept popular numit ”ikigai”, care înseamnă motivul pentru care te ridici din pat în fiecare dimineață. Mikiyo Kakutani a fost diagnosticată cu cancer în 2018 și ikigai-ul ei a fost să își păstreze sănătatea și zilnic să se trezească mai recunoascătoare decât în ziua precedentă.

Femeia are și cinci reguli pentru o viață lungă, fericită și plină de motivație:

1. Alimentația este foarte importantă

Boala a învățat-o să pună accent pe dietă sănătoasă. Când Mikiyo a început tratamentul împotriva cancerului, a inclus în dieta sa alimente care combat inflamația: fructe de goji și scorțișoară ca îndulcitori, ghimbir, kudzu și ceai verde, fructe de mare bogate în omega 3, nukazuke (legume fermentate în tărâțe de orez) și prune japoneze murate.

A eliminat produsele procesate și ambalate, inclusiv carnea și grăsimile animale, alimentele uleioase, prăjelile, gustările bogate în zahăr, lactatele, alcoolul.

2. Găsește mereu motive să râzi

”Nemulțumirile duc la mai multe nemulțumiri, dar recunoștința și râsul duce la fericire”, este una dintre premisele după care se ghidează femeia.

Studiile arată beneficiile terapiei prin râs în timpul tratamentelor împotriva cancerului, cum ar fi îmbunătățirea sănătății mentale și a imunității.

3. Înconjoară-te de oameni de comunitate

E important să cerem ajutorul, crede femeia. Chiar dacă preferi să fii genul de persoană independentă, e în avantajul tău să ceri ajutorul, oricât de mic este el.

De asemenea, comunitatea în care alegem să trăim joacă un rol foarte important. E primordial să ne înconjurăm de oameni veseli, dispuși să dea o mână de ajutor sau care să fie mereu acolo.

Citește și: A trăit într-o rulotă și a condus o mașină de tuns iarba, deși era multimilionar. Ce s-a ales de averea sa, după ce a murit

4. Fă planuri și include-i pe cei dragi

Nu trebuie să fie mărețe, poate fi vorba doar despre a merge la brutărie, a participa la slujba de duminică sau la un concert cu cei dragi.

Când ai ceva ce aștepți cu nerăbdare sau pentru care să lucrezi, atunci ai un ikigai și un scop care să te țină fericit și motivat în fiecare zi.

5. Alege ceva în care să crezi, ceva cu care să te conectezi

Ziua lui Mikiyo Kakutani începe după ce aprinde tămâie și purifică casa. De trei ori pe lună, ea merge la altarul shintoist pentru a se ruga.

Se roagă pentru sănătatea și siguranța familiei sale, se întâlnește cu preoții, ia prânzul cu prietenii. Crede că asta îi oferă vindecare, liniște, pace și împlinire.

Citește și: O bunicuță din România a ajuns virală pe internet după ce s-a căsătorit cu un tânăr de culoare. „Doamne ferește”

Un bărbat a păstrat o piatră ani de zile. Credea că este aur, însă s-a dovedit a fi ceva mult mai valoros... Părinții și-au auzit bebelușul râzând târziu în noapte și au verificat rapid camerele de supraveghere. Ce au văzut le-a ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x