Antena Căutare

O tânără credea că este anxioasă, dar doctorii i-au pus un diagnostic mult mai grav. Ce boală dură îi cauza simptome asemănătoare

Lara Fox Hill, în vârstă de 16 ani, a povestit despre lupta sa cu o boală nemiloasă, după ce medicii i-au pus un diagnostic greșit. Tânăra avea dureri abdominale și specialiștii i-au spus că suferă de anxietate.

colaj de imagini cu lara fox care a suferit de endometrioza Galerie
Lara Fox Hill, în vârstă de 16 ani, a povestit despre lupta sa cu o boală nemiloasă, după ce medicii i-au pus un diagnostic greșit. Tânăra avea dureri abdominale și specialiștii i-au spus că suferă de anxietate. | Instagram/Lara Fox și Profimediaimages.ro

În cele din urmă, a descoperit că durerea chinuitoare pe care o experimenta era cauzată de o boală care afectează multe femei.

Totuși, medicii i-au spus că durerea a fost rezultatul jocurilor minții ei: „Au încercat să mă facă să cred că am anxietate și asta îmi provoca dureri fizice. Aveam 14 ani, tocmai deveneam adolescent și îmi construiam încrederea; a fost o experiență destul de traumatizantă.”

Citește și: Un bărbat s-a deghizat în pui pentru a-și ridica premiul de 30 de milioane $ de la loterie. De ce a vrut să se ascundă de soție

Specialiștii au trimis-o acasă cu două comprimate de paracetamol: ”A fost în timpul lockdown-ului și a trebuit să merg singură. Mi-am făcut bagajul peste noapte pentru că durerea era atât de intensă încât am crezut că voi fi internată. În schimb, mi-au dat analgezice și m-au trimis acasă. Mi-am târât geanta pe o bancă și apoi am plâns până când au sosit părinții mei.”

Lara susține că membrii personalului nu au crezut-o suficient de mare pentru a suferi de endometrioză.

Citește și: 8 nutrienți care reduc nivelul de anxietate. Ce să mănânci ca să ai o stare psihică bună

Tânăra avea endometrioză. Cum se manifestă această boală

Endometrioza este o boală cronică ce poate afecta femeile cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani. Afecțiunea are un impact major asupra vieții și poate duce la infertilitate.

Conform experților, endometrioza se caracterizează prin prezența țesutului endometrial, care căptușește uterul pe interior și sângerează la fiecare menstruație, în afara cavității uterine.

În cele mai multe cazuri, este o afecțiune dureroasă care implică ovarele, trompele uterine, vaginul, membrana care acoperă pelvisul.

Citește și: Un bărbat a înapoiat o carte împrumutată de la bibliotecă după 84 de ani și a plătit penalităție. La ce sumă s-a ajuns

Larei i-au trebuit 18 luni și trei operații pentru a fi tratată cu succes. Ea a explicat: „Medicii ar spune că eram prea tânără ca să mă confrunt cu o astfel de problemă a femeii adulte sau că nu am avut tipul de durere „potrivit”.

Dar la un moment dat sângeram 24/7, leșinam de trei ori pe săptămână și nu puteam să merg. Nu dormeam, mă trezeam și făceam până la șase băi pe zi pentru a putea gestiona durerea suficient pentru a citi o carte după-amiază. După ce am consultat numeroși experți, am primit ultima operație în iunie și parcă aș fi renascut.”

Mama Larei, Diane Fox-Hill, suferă și ea de endometrioză. În ciuda cunoștințelor ei, s-a străduit să găsească ajutor pentru copilul ei.

„Pentru că Lara avea sub 16 ani, aveam nevoie de un ginecolog pediatru competent, de un chirurg pediatru și de o sală de pediatrie pentru operație, care nu sunt ușor de găsit.”, a spus femeia.

Din fericire, tânăra a reușit să învingă boala. A suferit trei operații și diverse tratamente pentru a se vindeca.

Citește și: O familie a pus la uscat 50 de felii de pâine pe casa scării. Ce semnificație are gestul care i-a uimit pe vecini

Un bărbat s-a deghizat în pui pentru a-și ridica premiul de 30 de milioane $ de la loterie. De ce a vrut să se ascundă d... Ce a pățit o femeie după ce a născut în taxi, în drum spre spital. Nu se aștepta la gestul companiei de taximetrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x