Antena Căutare

Oamenii sunt pesti modificati - concluzia cercetatorilor australieni

Trei specii de pesti, din familia Porolepiformelor, din Australia prezinta caracteristici care le-au oferit oamenilor de stiinta detalii importante despre evolutia speciei umane, scrie Green Report.



Aceasta dezvoltare a condus la aparitia tetrapozilor, animalele cu patru picoare, si a stramosilor oamenilor, care au pasit pe uscat in urma cu 400 de milioane de ani.

Acesti pesti au fost creditati de mai multa vreme de oamenii de stiinta drept specia din care au evoluat tetrapozii, ei avand capacitatea de a respira pe uscat si muschii necesari pentru a se deplasa pe pamant. Pana acum, insa, studiul acestei specii si concluziile trase s-au bazat pe schelete fosilizate, unde muschii nu pot fi analizati.

Oamenii de stiinta au comparat evolutia celulelor musculare la embrioni ai speciilor descendente din pestii cu schelet cartilaginos din familia Porolepiformelor si cea a celulelor musculare de la pestii cu schelet osos.

Ei au descoperit, prin manipularea genetica a celulelor, ca in cazul descendentilor pestilor cu schelet cartilaginos, dezvoltarea embrionara prezinta un alt mecanism de formare fata de ceilalti pesti, dezvoltare care a permis evolutia musculaturii catre fiziologia tetrapozilor.

Sursa: Antena3
Foto: scienceblogs.com

Afla cum isi petreceau ziua prizonierii de la Alcatraz!... Hot de iPhone, descoperit cu ajutorul unei aplicatii care l-a fotografiat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x