Antena Căutare

Omenirea, distrusa de un lucru la care nimeni nu s-a gandit

Uitati de Apocalipsa, de scenariile ce anuntau un cutremur care va sterge planeta noastra din Univers. Potrivit ultimelor cercetari, Pamantul risca sa fie distrus de ceva la care nimeni nu se astepta.

Geobiologul Joe Kirschvink a lansat o noua teorie, care sta in picioare spre deosebire de altele, privitoare la sfarsitul lumii. Potrivit acestuia o singura schimbare in lantul evolutiv ar putea lasa oamenii fara aer.

Pana acum 2,35 de miliarde de ani, in atmosfera erau gaze cu efect de sera, care faceau imposibila respirarea, apoi intr-un mod inexplicabil, algele albastre-verzi din oceane au inceput sa elibereze oxigen ca urmare a fotosintezei.

Astfel, atmosfera a permis o evolutie a vietuitoarelor pe Terra. Problema ridicata de geobiologul Kirschvink este ca nimeni nu a putut explica motivele care au stat la pornirea acestui fenomen din oceane, iar daca reversul acestui proces s-ar petrece la fel de brusc, atunci oamenii ar muri asfixiati.

Cu toate ca sansele producerii acestui fenomen sunt destul de reduse, el nu poate fi prevazut pentru ca nu se cunosc prea multe despre ce s-a intamplat in urma cu 2,3 miliarde de ani, scrie site-ul Io9.com.

Sursa: Antena3

FOTO: swotti.com

Unei femei din Marea Britanie i s-a spus ca a pierdut sarcina, desi copilul era sanatos... Afla care este cea mai noua ipoteza a Apocalipsei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x