Vine Paștele, e destul de previzibil că vom pregăti o masă îmbelșugată de unde nu vor lipsi cozonacul, drobul, dulciurile și pasca. Și gospodinele secolului trecut se pregăteau ca la carte de Paște, iar dulciurile demonstrau măiestria culinară a Evelor de altădată în bucătătie.
În revista “Moda nouă ilustrată” , din 1906, este prezentată rețeta unui pandișpan de ciocolată, un desert ușor de preparat și delicios!
PANDIȘPAN CU CIOCOLATĂ
Luați șase gălbenușuri de ouă și le bateți bine amestecând continuu cu o litră de zahăr pisat. Adăugați și 25 dramuri de vanilie și coajă de lămâie. Bateți și albușurile și amestecați cu aceasta. Ungeți o tavă cu unt, răsturnați compoziția într’ânsa și puneți-o să se coacă într’un cuptor nu prea încins. După ce s’a copt faceți spumă de ciocolată și puneți-o deasupra.