Preoţii se feresc să spună ASTA. Ce nu ŞTIAI despre tăierea moţului şi ruperea turtei

Tăirea moțului și ruperea turtei sunt niște datini populare, care sunt practicate încă din vremuri străvechi. 

Tăirea moțului și ruperea turtei sunt niște datini populare, care sunt practicate încă din vremuri străvechi.

Dacă tăiere moțului are doar o semnificație fără nici o explicație, în schimb, actul liturgic care se petrece după ce copilul este botezat, tunderea părului, reprezintă prima jertfă pe care copilul respectiv o aduce lui Hristos.

Prin Taina Botezului are loc o renaștere, o naștere duhovnicească. Se taie acea șuviță de păr în semnul Sfintei Cruci.

Astfel, practica tăierii moțului nu are o semnificație aparte, ci ea ține de această bucurie a împlinirii primului an de viață a copilului. La fel se întâmplă și în cadrul ruperii turtei fetiței, fără a avea vreo semnificație religioasă, care nu este recomandată de către Biserică.

Pentru că încurajează superstițiile, mai ales prin obiceiul de a pune copilul să aleagă diverse obiecte de pe o tăviță, printre care stilouri, cărți și chei, aceasta practică este greșită pentru că reprezintă un fel de actualizare a ursitoarelor.

Chiar și așa, tăiere moțului sau ruperea tureti nu reprezintă un păcat.

Parteneri
Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls
Dacă nu ai încercat încă rețeta de rulouri cu scorțișoară, o poți pune pe listă pentru a o prepara într-un weekend. Rețeta celebrelor cinnamon rolls este ușor de preparat, rulourile sunt delicioase și le vei adora de la prima degustare. Rulourile cu scorțișoară pot fi savurate simple sau alături de cafea, de un ceai aromat sau o cană cu lapte.
Catine.ro
Ultimele știri