Antena Căutare

Romania, promovata prin Codul Penal!

Standul Romaniei de la targul de turism Winter Holiday desfasurat saptamana trecuta la Palatul Parlamentului din Capitala a atras sute de curiosi dornici sa vada de aproape "frunza" Elenei Udrea. Printre pliantele cu statiuni, pensiuni si partii, reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului au expus la loc de cinste Codul Penal, Codul Civil, Codul Fiscal si Codul Rutier. Asa, ca sa stie turistul strain la ceea ce trebuie sa se astepte atunci cand ajunge in "Gradina Carpatilor".

Actiunea ministerului condus de Elena Udrea pare menita sa ne convinga ca degeaba treci prin Romania daca nu faci si o fapta penala! Francezii, austriecii, bulgarii si italienii s-au prezentat la targ cu pliante, materiale video si oferte care mai de care mai spectaculoase, in vreme ce Romania a preferat sa contrabalanseze prin Codul Penal!

Preturile pachetelor turistice pentru Revelion, cat si pe perioada intregului sezon de iarna, prezentate de turoperatori la targul Winter Holiday, au scazut in medie cu 10%-15% in acest an.

Majoritatea ofertelor celor peste 100 de expozanti la targ sunt pachete turistice externe, o mare parte dintre agentii promovand exclusiv aceste destinatii. Unii agenti de turism explica ponderea mai mare a ofertelor externe prin faptul ca, in multe cazuri, acestea sunt mai ieftine si mai tentante decat cele din statiunile romanesti. Ca o confirmare a faptului ca centrul de greutate al targului este dat de ofertele externe, deschiderea oficiala a manifestatiei nu a debutat cu o melodie traditional romaneasca, ci cu "I'm alive", interpretata de Celine Dion.

Ministrul Elena Udrea vinde gogosi. Spune ca investitiile statului in amenajarea de partii de schi si constructia de instalatii de transport pe ca¬blu ar duce la scaderea preturilor in turismul montan romanesc.

"Investitiile pe care le facem in zonele montane din Romania vor da roade. Mi-as dori ca turismul montan sa insemne mai mult decat Valea Prahovei si Poiana Brasov. Speram ca odata ce va creste numarul statiunilor de iarna, preturile vor scadea", a spus Udrea.

Ea a adaugat ca exista mai multe proiecte de investitii in infrastructura de iarna si in partii de schi, care vor face Romania atractiva din acest punct de vedere. Intrebata ce sporturi de iarna practica, Udrea a raspuns: "Sanie, cel mult". Concluzia? Avem un ministru sosonar!

Sursa: Jurnalul National

Noua Zeelanda: Prezentator TV, demis din cauza unei glume... Al treilea razboi mondial va izbucni pe 11 noiembrie 2010?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x