Căutare Live

Sculptura „Rabbit” a lui Jeff Koons, vândută la Christie’s pentru o sumă record

Sculptura „Rabbit” a lui Jeff Koons a fost vândută, miercuri seară, la Christie’s din New York pentru suma de 91,1 milioane de dolari, stabilindu-se astfel un record pentru o lucrare a unui artist în viaţă.

rabbit

Sculptura „Rabbit” a lui Jeff Koons a fost vândută, miercuri seară, la Christie’s din New York pentru suma de 91,1 milioane de dolari, stabilindu-se astfel un record pentru o lucrare a unui artist în viaţă.

Realizată în 1986, sculptura din oţel inoxidabil care măsoară 104 centimetri, una dintre cele mai cunoscute lucrări ale secolului 20, a fost adjudecată contra unui preţ cu 20 de milioane de euro mai mare decât cel estimat, scrie Reuters.

În noiembrie 2018, pictura „Portrait of an Artist (Pool With Two Figures)” (1972) a britanicului David Hockney a stabilit recordul de vânzare a unei lucrări de artă realizate de un artist în viaţă, cu 90,3 milioane de dolari.

Cât priveşte identitatea cumpărătorului „Rabbit”, aceasta nu a fost divulgată.

Lucrarea este a doua dintr-o serie de trei sculpturi realizate de Koons în 1986.

Vânzarea de miercuri vine după un alt record stabilit săptămâna aceasta. Marţi, tabloul „Meules” al lui Claude Monet - al patrulea scos la vânzare de la începutul acestui secol - a fost vândut la Sotheby’s din New York pentru 110,7 milioane de dolari. Acest preţ este un record pentru o lucrare a unui artist impresionist. Pânza de 72 de cm pe 92 cm face parte dintr-o serie pictată de Monet în timpul iernii 1890-1891 în casa lui din Giverny, în Normandia.

Sursa: News.ro

O pereche de pantofi de sport a fost făcută exclusiv din materiale reciclabile... Un stand cu băuturi, distrus de un câine „fără direcție”! N-o să-ți vină să crezi ce a spus stăpânul animalului...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri