Căutare Live

Secretele comunismului! Metroul personal şi ascuns al lui Ceauşescu

Mituri urbane în perioada comunistă au fost multe, însă acela care încă ridică multe semne de întrebare este cel legat de reţeaua de metrou care pornea de la Casa Poporului şi care ajungea până la Aeroport.

Mituri urbane în perioada comunistă au fost multe, însă acela care încă ridică multe semne de întrebare este cel legat de reţeaua de metrou care pornea de la Casa Poporului şi care ajungea până la Aeroport. Nicolae Ceauşescu ar fi ordonat să i se construiască, imediat după ‘80, o linie de metrou specială, ascunsă de ochii lumii, pe care să poată circula în cazuri extreme.

Oficialii Metrorex admit existenţa unui tunel între Casa Poporului şi Izvor, dar spun că scopul acelei construcţii subterane este altul. "Este un tunel de apărare, nu a existat niciodată un metrou prezidenţial care să circule pe ruta aceasta", susţine directorul companiei, Gheorghe Udrişte, conform Historia.ro.

Există, însă, martori care spun răspicat că reţeaua este reală şi avea traseu subteran de la Comitetul Central de-atunci, în care acum funcţionează Ministerul de Interne, şi se bifurcă către magazinul Muzica, Palatul Regal şi Biserica Kretzulescu.

Citește AICI continuarea articolului!

Nume românești de fete, care sunt predestinate succesului... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri