Secretul ascuns în spatele unuia dintre cele mai cunoscute tablouri din lume: „Terasa Cafenelei Noaptea”, de Van Gogh! Tu te-ai prins?

În 1888, Vincent van Gogh pictează un tablou impresionist care devine obiect de studiu la facultățile de artă, pe lângă faptul că devine cunosct în întreaga lume.

În 1888, Vincent van Gogh pictează un tablou impresionist care devine obiect de studiu la facultățile de artă, pe lângă faptul că devine cunoscut în întreaga lume.

„Terasa Cafenelei Noaptea” („Terrasse du café le soir”) este realizată de pictorul olandez în Franța, în ultima perioadă de creație. Lucrarea este extrem de populară astazi, iar mare parte din faimă și-o datoreaza aparitței internetului. „Terasa cafenelei” este una dintre cele mai căutate picturi pe net. Puțini știu că artistul a avut o „muză”, inspirându-se dintr-un loc cât se poate de real.

„Muză”: o cafenea rebotezată după numele pictorului

Datorită celebrității pe care i-a dat-o această pictură, cafeneaua, care se numea la vremea aceea „Terrasse”, a fost rebotezată „Café van Gogh”. După 1990, când cafeneaua a fost restaurată, a fost zugrăvită în galben, spre a accentua asemănarea cu tabloul lui Van Gogh, deși în 1888 ea avea altă culoare.

Ce e dincolo de o cafenea?

Mai mulți specialiști în pictură cred că „Terasa Cafenelei Noaptea” este o pictură încărcată cu un simbolism puternic. Mulți cercetători în domeniul artei cred că Van Gogh a creat prin acest tablou propria viziune asupra Cinei cea de Taină. La urma urmei, Van Gogh era fiul unui protestant și era, la rându-i, habotnic. În plus, exact douăsprezece persoane stau la cafeneaua din tabloul lui Van Gogh, toate centrate pe o figură cu părul lung, care este fie chelnerul lor, fie Iisus însuși. Aceste personaje nu vă amintesc de cei 12 Apostoli ai lui Da Vinci?

Originalul lucrării „Terasa Cafenelei Noaptea” se află la Muzeul Kröller-Müller din Otterlo, Olanda.

Surse: brightside.me, thevintagenews.com.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri