Antena Căutare

Tablourile unui puscarias roman au ajuns la palatul Papei de la Vatican

Un fost detinut de la Penitenciarul Gherla a ajuns sa picteze pentru Papa Benedict al XVI-lea. Barbatul a stat inchis 15 ani pentru talharie, dupa ce si-a facut singur dreptate deoarece cineva ii datora o suma de bani. In spatele gratiilor, a invatat sa picteze si a reusit sa-si schimbe viata.

Unul dintre tablourile lui Alexandru Harangus a ajuns la Papa Benedict dupa ce a castigat locul sapte la o competitie internationala. Nu este singurul premiu castigat pana acum de fostul puscarias.

Barbatul a stat ani buni in inchisoare, iar peretii celulei stau marturie suferintei lui. “In primele luni, cautam cumva sa ma detasez de ceea ce era acolo. Si-atunci m-am apucat sa desenez. Faceam tot felul, pe coli A4, de desene”, a declarat Harangus.

Un fost profesor de grafica, detinut si el pe-atunci, i-a simtit talentul. L-a indrumat si l-a incurajat. Materialele erau expuse in penitenciar, iar apoi erau trimise la diverse expozitii. Asa au ajuns operele pictorului-detinut au ajuns sa fie admirate de insusi Papa Benedict.

Opera "Identitati paralele", care reprezinta un om imobilizat in scaun cu rotile, a ajuns pana la Vatican.

In urma cu doi ani, Alexandru Harangus a fost eliberat pentru buna purtare. Nu-si doreste acum decat un loc unde sa lucreze.

Un neamt a gasit dupa doi ani masina pe care uitase unde a parcat-o... Cadavrele umane pot deveni sursa pretioasa de celule stem...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x