Antena Căutare

Testul IQ pe care doar 20% dintre ce testați au reușit să-l treacă. Are doar 3 întrebări. Îl poți rezolva corect?

Există un test IQ scurt, cu doar trei întrebări, pe care nici măcar studenții de la universități precum Harvard nu reușesc să-l rezolve.

barbat cu ochelari care are mai multe semne de intrebare deasupra capului
Există un test IQ scurt, cu doar trei întrebări, pe care nici măcar studenții de la universități precum Harvard nu reușesc să-l rezolve. | Shutterstock.com

Conform testului de reflecție cognitivă (CRT), cunoscut și sub numele de cel mai scurt test de IQ din lume, este nevoie de doar trei întrebări pentru a afla dacă ești un geniu. Vorbim despre un test IQ rapid!

Dezvoltat în 2005 de către psihologul Shane Frederick de la Princeton, testul evaluează capacitatea de a procesa informațiile încet și rațional, mai degrabă decât de a trage concluzii pripite.

Citește și: Testul de personalitate care dezvăluie lucruri neștiute despre tine. Ce vezi în această fotografie spune ce tip de om ești

"Pentru a reuși la CRT, trebuie să petreceți timp reflectând asupra răspunsului dumneavoastră și să vă puneți la îndoială răspunsul intuitiv", explică IFL Science, conform ReadersDigest.

Întrebările s-ar putea să nu fie atât de ușoare pe cât par la prima vedere (similar cu aceste întrebări din testul Mensa IQ).

O lucrare din anul 2005 a scos la iveală faptul că studenții unor prestigioase universități, precum Harvard și Yale, nu au reușit să răspundă corect la toate cele întrebări. Doar 17% au primit un scor perfect.

Provocarea zilei: Testul IQ pe care doar 20% dintre oameni reușesc să-l treacă. E cel mai scurt din lume, are doar 3 întrebări. Crezi că te descurci?

Acestea sunt întrebările la care mai puțin de 20% dintre cei testați nu au reușit să răspundă. Crezi că poți găsi răspunsurile corecte? Atenție! răspunsurile sunt în rândurile de mai jos.

Întrebări:

1. O minge și o bâtă costă împreună 1 dolar și 10 cenți. Bâta costă cu un dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?

2. 5 mașini au nevoie de 5 minute pentru a fabrica 5 obiecte. De cât timp au nevoie 100 de mașini pentru a fabrica 100 de obiecte?

3. Pe un lac se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă își dublează suprafața. Dacă durează 48 de zile pentru a nuferii să acopere tot lacul, în câte zile vor acoperi jumătate din lac.

Citește și: Ce spune lungimea degetului mic despre tine. Ascunde detalii nebănuite despre personalitatea ta

Răspunsuri:

1. Cinci cenți. Majoritatea persoanelor răspund 10 cenți, însă răspunsul corect este 5 cenți. O minge costă 5 cenți, bâta costă cu un dolar mai puțin, deci un dilar și 5 cenți.

2. Cei mai mulți spun că fabricarea a 100 obiecte durează 100 de minute. Din fericire, nu durează atât de mult. Răspunsul corect este 5 minute. Dacă o mașină fabrică un obiect în 5 minute, înseamnă că e timpul lui de fabricare. Așadar, va dura tot 5 minute pentru ca 100 de mașini să producă 100 de obiecte.

3. Majoritatea persoanelor răspund 24 de zile. Răspunsul corect este, însă, 47 de zile. Dacă lacul este complet acoperit de nuferi în 48 de zile, iar suprafața se dublează zilnic, ar dura doar o zi ca el să treacă de la jumătatea acoperită la suprafața totală.

Citește și: Testul simplu care îți arată ce vârstă are inima ta, de fapt. Durează doar cinci minute și poate face diferența

„Sper că mai există” Anunțul matrimonial al unui profesor din Vaslui a devenit viral... Ritual inedit la începutul primăverii într-un sat transilvănean. Datează de 300 de ani. De ce se plimbă un sicriu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x