Antena Căutare

Un bărbat fără nicio pregătire juridică a câștigat 26 de procese și a încasat onorariu. Cum a fost posibil

Un avocat „fals” care se pare că a câștigat toate cele 26 de cazuri, în ciuda faptului că nu avea pregătire juridică, a fost arestat.

imagine cu un barbat fericit in sala de judecata
Un avocat fals care se pare că a câștigat toate cele 26 de cazuri, în ciuda faptului că nu avea pregătire juridică, a fost arestat | Shutterstock

Bărbatul care profesează sub numele de Brian Mwenda a fost acuzat că este un „impostor”, după ce s-a aflat că furase identitatea unui avocat adevărat pe nume Brian Mwenda Ntwiga, relatează BBC. „Avocatul fals” a câștigat toate cele 26 de cazuri în diverse tribunale din Kenya – în ciuda faptului că nu avea nicio pregătire juridică, potrivit presei locale. Iată cum s-a întâmplat totul!

Un avocat fals a fost arestat după ce a s-a dovedit că este un impostor. Ce a urmat apoi

Declinul „carierei” sale a început după ce adevăratul Brian Mwenda Ntwiga a contactat Law Society of Kenya (Baroul Avocaților din Kenya) în momentul în care ce nu a putut să-și acceseze contul și și-a dat seama că unele detalii au fost modificate.

„Pe data de 5 august 2022, Brian Mwenda Ntwiga a fost admis în Barou și i s-a deschis un cont pe portalul avocaților, cu o anumită adresă de mail”, a dezvăluit LSK într-un comunicat.

„Am luat legătura cu avocatul Brian Mwenda Ntwiga, care a confirmat că nu a solicitat niciun certificat de practică de când a fost admis, pentru că lucra la Biroul Procurorului General și nu avea nevoie”.

Toate acestea până când, în septembrie 2023, când a încercat să se conecteze la sistem și să-și activeze profilul cu intenția de a aplica pentru certificatul de practică, și-a dat seama că nu își poate accesa contul”, se mai arată în comunicatul lansat de barou, potrivit sursei menționate anterior.

Citește și: O femeie a divorțat de soțul ei și i-a trimis bani noului iubit, un actor celebru, cunoscut pe internet. Ce a aflat la scurt timp

Ulterior, reprezentații au scris un mesaj și pe Twitter în care anunțau că avocatul fals nu face parte, de fapt, din breasla lor.

În timp ce cazul a provocat indignare, în special în rândul autorităților, mulți au fost impresionați de rezultatele bărbatului. Organizația Centrală a Sindicatelor din Kenya (COTU) a declarat pentru BBC că acesta are o „minte strălucitoare” care a reuși să câștige toate acele procese „fără ceritficatele tradiționale”.

Un alt susținător al bărbatului este Mike Sonko, fostul guvernator controversat al Nairobi, a postat pe rețelele sociale un videoclip în care apare stând chiar lângă avocatul fals. „Aș dori să transmit recunoștința mea oamenilor care mă susțin și se roagă pentru mine... de-a lungul timpului, voi putea rezolva această neînțelegere”, pare că spune bărbatul.

„De asemenea, voi putea să-mi demonstrez nevinovăția și să ofer contextul real”, a mai adăugat acesta. El a spus că va merge de bunăvoie la o secție de poliție și va oferi ofițerilor o declarație.

La rândul său, Sonko, care s-a confruntat cu acuzații de trafic de droguri și spălare de bani, în trecut îi ia apărarea avocatului fals: „Nu a omorât pe nimeni, nu e un terorist”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Proprietarul unui restaurant a angajat un preot fals pentru a afla păcatele angajaților, la locul de muncă. Ce s-a întâmplat apoi

În ciuda acestui sprijin venind din partea procurorului kenian, „domnul Mwenda” este acum urmărit penal. Într-o declarație recentă, Renson Mulele Ingonga a scris: „I-am ordonat inspectorului general al Serviciului Național de Poliție să urgenteze începe investigațiilor. Bărbatul a mai spus că acest caz nu este unic - el a observat „cazuri crescute de persoane necalificate... care se pretind a fi avocați ai Înaltei Curți din Kenya”.

„Casa fantomă” care se închiriază pentru suma de 300 de euro. Anunțul care i-a îngrozit pe românii de pe un grup online... Cu cât se vinde pe internet o presupusă păpușă posedată. Prețul la care a fost scoasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x