Antena Căutare

Un rus s-a ambiționat să călătorească 33.000 de km în jurul lumii! Fără mașină, fără avion, fără vapor și fără bicicletă! Cum crezi că o va face?

Un rus s-a decis că a venit momentul să își ia un balon și să plece să facă ocolul Pământului. Motivul? 

Un rus s-a decis că a venit momentul să își ia un balon și să plece să facă ocolul Pământului. Motivul?

Aventurierul rus Fedor Konyukhov a început marți, 12 iulie, în Australia de Vest, un ocol al Pământului într-un balon cu aer cald, în încercarea de a doborî recordul mondial la înconjurat planeta într-un balon, de unul singur.

Konyukhov, în vârstă de 65 de ani, speră să depășească astfel performanța stabilită în 2002 de americanul Steve Fossett, a cărui călătorie solitară în jurul lumii a durat 13 zile și a avut drept punct de plecare același loc de la nord de orașul Perth.

"Îmi place să călătoresc. Acesta este adevărul. Aveam 15 ani atunci când am plecat în prima mea aventură. Este stilul meu de viață", a declarat aventurierul înainte de a pleca.

Călătoria sa îl va purta 33.000 kilometri spre est peste Australia, Noua Zeelandă, Oceanul Pacific, Chile, Argentina, Oceanul Atlantic, Africa de Sud și Oceanul Indian, înainte de a reveni în Australia de Vest.

Balonul are o înălțime de 52 de metri și o greutate de 1.600 de kilograme, iar gondola sa poate găzdui o singură persoană, arată Agerpres.

Konyukhov, ale cărui aventuri anterioare includ expediții pe Everest și călătorii la Polul Nord și Sud, va rămâne în contact permanent cu un centru de control din Belgia pentru a primi informări meteo.

O să vrei să faci şi tu asta! A atârnat o minge de tenis în garaj, deasupra maşinii şi a scăpat de problema pe care o au... E vară, de aceea ai nevoie de un desert răcoros! Cum prepari cea mai delicioasă înghețată la tine acasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x