Antena Căutare

Vine sau nu vine? 21/12/2012 - Ziua Apocalipsei

Nu toata lumea a tremurat la gandul ca astazi lumea, asa cum o stim noi, se va sfarsi. Sunt si oameni care refuza sa se lase convinsi sau intimidati de profetii de ocazie. Sunt cei care incearca, de multe ori fara succes, sa-i convinga pe cei din jur ca nu se va intampla nimic. Cel putin nu acum.

Sfarsitul, sub orice forma ar veni el, este singurul lucru cert si irefutabil in viata. Ce ne facem insa cu prezentul? Au avut mayasii dreptate? Vom apuca sa vedem cu proprii ochi Apocalipsa?

"Cand au inceput ei sa numere zilele, asta este foarte important si nu vorbeste nimeni despre asta. Mayasii au inceput sa numere zilele de cand s-a format universul in religia lor. Si asta este cam intre 11 si 13 august 3114 inaintea erei noastre. Au gresit cu vreo 13 miliarde de ani. Daca momentul de inceput nu are sens, nu vad de ce ne-am crampona pentru momentul de final", spune Adrian Sonka, coordanotorul Observatorului Astronomic.

Dar Pamantul va fi deveni, in cele din urma, de nelocuit. Au calculat acest lucru oamenii de stiinta. Soarele va deveni o supernova care va incinera tot sistemul solar. Pana acolo insa e cale lunga, cam cateva miliarde de ani. Dar nu doar oamenii de stiinta sunt convinsi de acest lucru. Ca toata povestea este doar o uriasa strategie de marketing sunt convinsi si oameni din breslele mai putin academice.

Iar daca asta nu v-a convins si in continuare va ganditi cu groaza ca apocalipsa va va rapi bucuria de a desface cadourile de Craciun, va propunem sa-l ascultati pe acest domn din Iasi. Contabil o viata intreaga, a gasit la pensionare pasiunea pentru numerologie. Si din calcul in calcul, din citit in fractii si integrale si din consultat sirul lui Fibonacci, a reusit sa afle adevarata data a Sfarsitului Lumii, fix intr-un secol.

"Mie mi s-a aratat asa, ca nu va fi in 2012, va fi in 2112, pentru ca luand 21 a 12-a punandu-l peste 2012, vedem ca dedesubt e 0, nu e 1. Dar punanad 21 a 12-a peste anul 2112 se suprapune exact", spune Gheorghe Gherasim.

Mai in gluma, mai in serios, vremurile de pe urma nu sunt nici macar aproape. Si chiar daca ar veni Apocalipsa, ar veni pana ca noi sa mai putem face ceva. Cu tot cu stiinta noastra, cu mistificarile sau cu misterele ascunse in siruri de numere naturale, dar ilogice.

Totusi, speriati de Apocalipsa, mii de oameni s-au refugiat in locuri considerate, nu se stie de ce, la adapost de marea catastrofa. Profetiile sumbre sunt, insa dezmintite de o multime de voci, de la mayasii din zilele noastre pana la... Vladimir Putin.

Lumea nu se va sfarsi, ci, dimpotriva, va incepe o noua era, probabil chiar mai buna! O proclama chiar descendentii mayasilor, care au inceput deja sa sarbatoreasca evenimentul.

Profetia pare sa fie luata mai in serios de urmasii altei vechi civilizatii americane, cea incasa. Acestia spun, insa, ca vrajile lor au puterea de a indeparta Apocalipsa si de a tine in viata omenirea.

Teoriile despre sfarsitul lumii au gasit, insa, ecou mai mult in Occident. Un sat din sudul Frantei a devenit celebru ca un asa-zis refugiu protejat de extraterestri. Autoritatile se temeau ca, astazi, satul va fi luat cu asalt de tot felul de ciudati.

Se pare, insa, ca singurii invadatori sunt ziaristii din toata lumea. In acest timp, la Paris dar si in celelalte mari centre financiare ale lumii, analistii isi pastreaza, ca intotdeauna, calmul, in fata profetiilor alarmante.

Americanii din Michigan au inchis scolile in astazi, pentru ca se tem ca vestita Apocalipsa va genera violente intre elevi, asa ca au dorit sa evite orice scandal.

In China, sute de persoane au fost arestate din cauza ca au propovaduit sfarsitul lumii.

Sursa: Antena3

VIDEO! Unde-s multi puterea creste si COPACUL nu razbeste. Vezi aici de cate tractoare este nevoie pentru a trage un tru... Urarea pe internet bate felicitarea pe hartie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x