Antena Căutare

ZECE GREȘELI pe care nu trebuie să le mai repeți! Secretul unei vieți împlinite! SFATUL 1: Încetează să-ți petreci timpul cu oamenii nepotriviți!

Poți avea o viață împliniă: sună ca o utopie într-o epocă în care ne grăbim să bifăm reușite pe toate planurile, deși de multe ori dăm greș și repetăm aceleași greșeli când o luăm de la capăt. Un grup de psihologi englezi a alcătuit un set de zece reguli de care trebuie să ții seama dacă vrei să fii ferici!

Poți avea o viață împlinită: sună ca o utopie într-o epocă în care ne grăbim să bifăm reușite pe toate planurile, deși de multe ori dăm greș și repetăm aceleași greșeli când o luăm de la capăt. Un grup de psihologi englezi a alcătuit un set de zece reguli de care trebuie să ții seama dacă vrei să fii ferici!

1. Încetează să-ți petreci timpul cu oamenii nepotriviți

Viața este prea scurtă pentru ca să-ți poți permite ”luxul” de a o petrece cu oamenii care te storc de vitalitate. Dacă o anumită persoană va dori ca tu să faci parte din viața ei, aceasta va fi preocupată de comfortul tău. Nu vei fi nevoit să lupți pentru un loc alături de ea.

Niciodată nu te atașa de persoanele, care îți calcă mândria în picioare și îți fac onoarea ”una cu pământul”. Și ține minte, că prietenii adevărați nu sunt aceia care te susțin atunci când ție îți este bine oricum, ci acei care-ți sunt alături și atunci când îți merge prost.

2. Încetează să fugi de probleme

Fă-le față cu demnitate. Într-adevăr, nu va fi ușor de realizat. În lume nu există ființe care să facă față cu brio oricărei lovituri. Nu ți se cere să rezolvi instantaneu toate problemele. Pur și simplu, suntem ”făcuți” altfel.

Pentru oameni, normal este să îndure tristețe și durere, să sufere, să se împiedice și să cadă. Acesta este, de fapt, sensul vieții – să ne lovim de bariere, să întâlnim probleme, să învățăm, să ne adaptăm și, în final, să le rezolvăm. Este ceea ce ne definește ca oameni.

3. Încetează să te minți singur(ă) pe tine

Poți să duci în eroare pe oricine vrei, numai nu pe tine însuți. Viața ta se va îmbunătăți doar atunci când îți vei permite să riști, iar primul și cel mai dificil risc, este să fii sincer cu tine însuți.

4. Încetează să-ți pui necesitățile proprii pe locul doi

Cel mai rău ce s-ar putea întâmpla ar fi să te pierzi pe tine, sacrificând prea multe din dragostea față de o altă persoană, și uitând de propria importanță.

Nu, nu este nevoie să uiți de ceilalți, doar că acordă atenție nevoilor și dorințelor tale mai des. Dacă există un moment potrivit pentru a-ți asculta ”eul” și a face ceea ce este cu adevărat important pentru tine, acum e.

5. Încetează să-ți creezi o imagine falsă

Nu încerca să pari altcineva. Una dintre cele mai dificile sarcini de realizat în viață, este aceea de a fi tu însuți într-o lume care încearcă să te facă asemenea majorității. Cineva va fi tot timpul mai frumos, cineva va fi mai deștept, iar cineva va fi mereu mai tînăr, dar nimeni nu va fi ca tine.

Niciodată! Nu încerca să te schimbi pentru a face cuiva pe plac, decât dacă acel cineva ești tu. Fii tu însuți și învață să te simți bine în pielea ta, iar cei de care ai nevoie cu adevărat, te vor aprecia așa cum ești.

6. Încetează să te agăți de trecut

Nu vei putea începe, nicidecum, un nou capitol al vieții tale, atîta timp cât nu vei înceta să îl recitești pe precedentul.

7. Încetează să te temi de greșeli

Să faci ceva și să greșești este, ce puțin, de zeci de ori mai practic, decât să nu faci nimic. Fiecare succes este marcat de numeroase eșecuri, iar fiecare eșec duce spre succes. Într-un final, o să regreți mai mult ceea ce nu ai avut destul curaj să faci, decât ce ai făcut.

8. Încetează să te condamni pentru greșelile din trecut

Este posibil să iubești omul nepotrivit și să-ți plângi greșelile, dar, chiar dacă nimic nu este așa cum ți-ai fi dorit, un singur lucru este cert: greșelile te ajută să găsești oamenii potriviți și lucrurile cele mai bune pentru tine. Toți facem erori, ne luptăm și regretăm greșelile trecutului.

Dar tu nu ești greșelile tale și nici lupta pe care o duci. Tu, aici și acum, ai posibilitatea de a-ți îmbunătăți ziua și viitorul, fără a privi peste umăr. Orice s-ar întâmpla în viața ta, ține minte că aceasta te pregătește de încă un pas spre viitor.

9. Încetează încercările de a cumpăra fericirea.

Multe din lucrurile pe care le dorim costă scump. Dar adevărul este, că lucrurile care te fac cu adevărat fericit – iubirea, râsetele și sufletele apropiate – sunt absolut gratuite.

10. Încetează să-l cauți pe acel cineva, care te va face fericit(ă)

Dacă nu ești mulțumit de tine, de personalitatea ta, atunci nici relațiile de lungă durată nu o să te facă să te simți mai împlinit(ă). Trebuie să creezi stabilitate în viața ta, înainte de a o împărți cu altcineva.

Înghețata ”cool”, cu lavandă și cărbune: VEDETA VERII! Gelateriile vând înghețată cu arome inedite și spun că sunt 100% ... HOROSCOPUL SĂPTĂMÂNII 4 - 10 iunie, cu Camelia Pătrășcanu. Lucrurile o iau razna de miercuri. ZODIA care va fi pusă pe j...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x