Fondul Mondial al Naturii (WWF) a publicat ultimul raport despre situația biosferei Pământului. Nu cred că ai nevoie de prea multe indicii ca să-ți dai seama că nu este plin de vești bune.
Între 1970 și 2014, populațiile de animale vertebrate au scăzut în medie cu 60%. Animalele de apă dulce o duc și mai rău decât atât, cu scăderi de aproximativ 83%.
Această cifră de 60% a pierderii vieții sălbatice reprezintă o medie globală. Lucrurile se înrăutățesc dacă ne uităm spre zonele tropicale. De exemplu America de Sud și cea Centrală au suferit o scădere de 89% între anii 1970 și 2014.
„Este timpul ca lumea să se reunească și să semneze urgent un acord global ambițios, așa cum s-a întâmplat în 2015, în cazul acordului legat de climă de la Paris”, este apelul pe care cei de la WWF l-au făcut odată cu publicarea raportului din acest an.
Lăsând la o parte dezbaterea legată de eficiența Acordului de la Paris și dacă acesta este, într-adevăr, o metodă eficientă de combatere a schimbărilor climatice, este clar că trebuie să facem ceva pentru a evita catastrofa ecologică în curs de desfășurare.