Antena Căutare

14 decembrie, ziua asumarii raspunderii pe Legea Salarizarii

Guvernul isi va asuma raspunderea, in data de 14 decembrie, pe legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si pe cea privind salarizarea in 2011 a acestei categorii de personal.

Chestorul senatului, Ioan Chelaru a declarat ca, potrivit deciziei conducerii celor doua Camere, termenul de depunere de amendamente la cele douã proiecte de lege este data de 10 decembrie.

Membrii coalitiei au aprobat, miercuri, Legea salarizarii unitare in sectorul public pentru anul 2011, care va fi promovatã prin angajarea raspunderii in fata Parlamentului.

Legea Salarizarii unitare prevede cresterea salariilor de baza din sectorul public cu 15%, in 2011. Astfel, veniturile salariale vor ramane cu 13,75% mai mici fata de luna iunie 2010, cand au fost taiate de Guvern.

Noul nivel nu va mai fi modificat pana in anul 2012. Documentul, datat 17 noiembrie, urmeaza sa fie transmis spre consultare Fondului Monetar International inaintea adoptarii.

Premierul Emil Boc a declarat miercuri ca majorarea cu 15% din 2011 si stabilirea salariului minim la 670 de lei este tot ceea ce Romania isi poate permite in momentul de fata, pentru a se incadra in tinta de deficit bugetar si in bugetul disponibil pentru plata salariilor.

Opozitia pregateste o noua motiune de cenzura

Crin Antonescu a anuntat luni ca PNL va depune o motiune de cenzura privind angajarea raspunderii Guvernului pe Legea salarizarii impreuna cu parlamentarii PSD si PC.

"Am initiat deja demersurile pentru ca impreuna cu ceilalti parlamentari din opozitie, PSD, PC, sa initiem si sa depunem o motiune de cenzura pe angajarea raspunderii la Legea salarizarii", a declarat Antonescu.


Partidul Poporului, inregistrat de Tribunalul Bucuresti... Motiunea de cenzura pe Educatie nu mai poate fi dezbatuta: PNL si-a retras semnaturile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x