Antena Căutare

Alegeri prezidențiale 2019. Românii ies astăzi la vot pentru turul II! Ce reguli există

La secţiile de votare din afara României care s-au deschis deja pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale au votat vineri până la 07:00 ora României peste 150 de alegători. Aceştia şi-au exprimat dreptul de vot la secţii de votare din Noua Zeelandă, Australia, Japonia, Coreea de Sud, Filipine, China, Malaezia şi Singapore.

Alegeri prezidențiale 2019. Românii ies astăzi la vot pentru turul II! Ce reguli există Galerie
Alegeri prezidențiale 2019. Românii din Diaspora ies la vot

Ca şi în primul tur al alegerilor prezindețiale 2019, românii din afara ţării au la dispoziţie trei zile pentru a vota la urne în 835 de secţii de votare. Acestea vor fi deschise vineri între ora locală 12:00 şi ora locală 21:00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7:00 şi ora locală 21:00.

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2019, TURUL II

Alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot la alegerile prezindețiale 2019 până la ora locală 23:59.

Alegeri prezidențiale 2019. Românii ies astăzi la vot pentru turul II! Ce reguli există

Alegeri prezidențiale 2019. Românii din Diaspora ies la vot

Românii din străinătate votează începând de vineri

Dreptul de vot poate fi exercitat la alegerile prezindențiale 2019 la oricare din secţiile organizate în afara ţării, pe baza unui document de identitate valabil în ziua votării: cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic/ paşaportul de serviciu/ paşaportul de serviciu electronic/ paşaportul simplu/ paşaportul simplu electronic/ paşaportul simplu temporar; în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.

Pot vota la alegerile prezidenţiale 2019 cetăţenii români care au vârsta de cel puţin 18 ani, dacă această vârstă a fost împlinită până în ziua alegerilor inclusiv; nu au fost puşi sub interdicţie sau nu li s-a interzis exercitarea dreptului de vot, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă.

Pe lângă cei care îşi pot exprima opţiunea la urne pentru alegerile prezidențiale 2019, peste 17.500 de români au ales să voteze prin corespondenţă pentru turul al doilea, potrivit portalului Biroului Electoral Central.

În turul al doilea al scrutinului prezidenţial au rămas Klaus Iohannis - Partidul Naţional Liberal şi Viorica Dăncilă - Partidul Social Democrat.

Sursa: Agerpres

Viorica Dăncilă, întrebată dacă se consideră un model pentru femeile din România: Ce a răspuns... Ministrul Muncii taie și spânzură! A concediat singurul demnitar cu dizabilități printr-un mesaj pe facebook...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x