După ce Maia Sandu a semnat cererea de aderare la UE, Klaus Iohannis a afirmat că România continuă să fie un „susținător al locului Republicii Moldova în familia Uniunii Europene”.
„Salut cu căldură demersul istoric al preşedintei Maia Sandu. România va continua să fie un susţinător sincer, constant şi activ al locului Republicii Moldova în familia Uniunii Europene. Vom acorda tot sprijinul nostru Republicii Moldova în acest demers”, a scris şeful statului, joi, pe Twitter.
Maia Sandu a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană
Maia Sandu a afirmat că susține un parcurs european al țării pe care o conduce. Președintele Republicii Moldova a înaintat cererea de aderare către președintele Franței, care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene.
Citește și: Rusia introduce pedepse cu 15 ani de închisoare pentru răspândirea informaţiilor ”false” despre armata rusă
„Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul nostru. Vrem să trăim pașnic în democrație. Semnăm cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ea este adresată domnului Emmanuel Macron, Președintele Franței, țara care astăzi deține Președinția Consiliului Uniunii Europene. Cererea o depunem în următoarele zile la Bruxelles. Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs european clar. Suntem pregătiți să facem totul pentru realizarea acestui obiectiv național fundamental. Cetățenii au ales această opțiune. Ei văd viitorul țării noastre în Uniunea Europeană. Știm care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm și suntem pregătiți de lucru. Pas cu pas, hotărât, vom parcurge toate etapele pentru a construi viitorul prosper și pașnic al cetățenilor din Moldova”, a declarat Maia Sandu.
„Acum, în zilele războiului din Ucraina, rămânem maturi și oferim ajutor vecinilor noștri. Ne păstrăm neutralitate și rămânem calmi, generoși. Maturizarea ne-a luat 30 de ani. Acum cu lecțiile învățate suntem gata să ne asumăm viitorul”, a mai spus președinta Republicii Moldova, citată de Ziardul de Gară din Chișinău. De asemenea, Georgia a semnat cererea de aderare la UE în aceeași zi cu Republica Moldova.
În urmă cu câteva zile, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat cererea de aderare a țării pe care o conduce la UE, în contextul invaziei Rusiei în această țară.
Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro.
Ce măsuri a anunţat Klaus Iohannis, după ședința CSAT: „Se impune creşterea procentului din PIB alocat apărării”... Motivul pentru care România nu ar trebui să își facă griji cu privire la amenințările din partea Rusiei. Mesajul lui Nic...