Aria cercului. Formula simplă care i-a încurcat pe Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Unul a greșit, altul a tăcut

Inginerul Viorica Dăncilă și profesorul de fizică Klaus Iohannis au fost încurcați, timpul celor două dezbateri paralele de marși seara, de o formulă banală: aria cercului.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, încurcați de aria cercului

Mediafax

Viorica Dăncilă, canditatul PSD la alegerile prezidențiale 2019, a afirmat în timpul campaniei electorale că a dat meditaţii gratuite la matematică. În acest context, în timpul dezbaterii de marți seara, aceasta a fost întrebată, de unul dintre jurnaliștii prezenți, cum se calculează aria unui cerc. O oră mai târziu, Klaus Iohannis a primit aceeași întrebare.

Viorica Dăncilă a afirmat surâzând că aria cercului este „raza la pătrat”. „Aria cercului este egală cu π înmulţit cu raza la pătrat”, a corectat-o jurnalista care i-a adresat întrebarea de matematică.

Candidatul PSD i-a dat dreptate imediat şi i-a replicat că înţelege de ce i-a fost adresată întrebarea, pentru a fi verificată dacă într-adevăr a dat meditaţii la materia şcolară amintită şi a adăugat „π înmulţit cu raza la pătrat. Vă stau la dispoziţie după terminarea dialogului”.

La o oră distanţă de la evenimentul susţinut de Dăncilă, unul dintre ziariştii prezenţi la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis, i-a menţionat în treacăt care a fost încurcătura contracandidatei sale, şi i-a transmis că dacă vrea să spună el, care a dat de asemenea meditaţii la fizică, care este răspunsul corect la întrebarea de matematică. Reacţia lui Iohannis a fost doar mimică, zâmbind şi trecând mai departe la altă întrebare, ignorând cu totul sugestia ziaristului.

Parteneri
Horoscopul lunii octombrie 2021. Berbecii trebuie să spună ceea ce simt. Descoperă ce-ți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2021 spune că în ciuda haosului, incertitudinii și a energiei lipsă, există luminița de la capătul tunelului. Chiar dacă zilele se scurtează, dacă ești dispusă să faci o schimbare în viața ta, atunci acum este momentul potrivit.
Catine.ro
Ultimele știri